27 Şubat 2013 13:19

Koruma altındaki eşini bıçakladı, serbest kaldı!

Öğretmen Şirin Ş. koruma kararına rağmen, boşanma davası açtığı eşi tarafından 8 yerinden bıçaklandı. Yakalanan koca ise mahkemedeki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.Karapürçek'te bir okulda öğretmen olarak görev yapan 2 çocuk annesi Şirin Ş, 10 ay önce eşinden aşırı şiddet gördüğü gerek

Koruma altındaki eşini bıçakladı, serbest kaldı!
Paylaş
Selçuk Kapuci

Karapürçek'te bir okulda öğretmen olarak görev yapan 2 çocuk annesi Şirin Ş, 10 ay önce eşinden aşırı şiddet gördüğü gerekçesi ile mahkeme kararı ile Diyarbakır’dan Ankara’daki baba ocağına gönderildi.

Eşinin boşanma talebine karşı çıkan Mehmet Ş., Ankara’ya gelerek tehditlerini sürdürmeye devam etti. Mehmet Ş., önceki gün Aydınlıkevler Mahallesi Çevreli Caddesi'nde, boşanma davası süren eşini 9 yaşındaki oğlunun yanında 8 yerinden bıçaklandı. Olay anı ise güvenlik kameralarına kaydedildi. Kalçasından ve bacaklarından yaralanan kadın, ambulansla kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından karakola teslim olan Mehmet Ş, polislerce gözaltına alındı. Emniyette ifadesine alınan zanlı, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAHKEME 3 DEFA KORUMA KARARI VERDİ

Olay anını anlatan Şirin Ş. Mehmet Ş'nin öncelikle kalbine bıçağı saplamak istediğini fakat, montun delinmemesi üzerine, bıçağı daha sonra bacaklarına sapladığını anlattı. Bıçaklanma sırasında 9 yaşındaki oğlunun da yanında olduğunu kaydeden Şirin Ş. Mahkemenin kendisine 3 defa koruma kararı verdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: ''Koruma kararlarıma rağmen hala tehdit edilmekteyim. Beni bıçaklamasına rağmen serbest bırakıldı. Her an bir şey yapacağından korkuyoruz. 'Bizde boşanma yoktur. Boşanacaksan toprağa gönderirim seni’ diyor. Kocam dışarıda olduğu sürece benim, çocuklarımın ve ailemin kesinlikle can güvenliği yoktur.”

Boşanma davası açtığı eşinin serbest bırakılmasına tepki gösteren Şirin Ş., 10 yıldır şiddet gördüğünü söyledi. Kocasının kumar borçları nedeni ile kendisini ve çocuklarını sürekli dövdüğünü söyleyen Şirin Ş., şu anda Ankara’da olan Mehmet Ş.’nin kendilerini ölümle tehdit ettiğini ifade etti. (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Balyoz dosyası Yargıtay'a gönderildi

SONRAKİ HABER

Dink'in avukatları eski valinin dinlenmesini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa