28 Şubat 2013 10:18

Bayern Münih’in bileği bükülmüyor

Avrupa’da ve Türkiye’de Kupa heyecanı devam etti. Almanya’da Bayern, Fransa’da PSG, İspanya’da ise Atletico Madrid yollarına devam ediyor.Bundesliga’da(Almanya Ulusal Futbol Ligi) en yakın takipçisi Borussia Dortmund’a 17 puan fark atmayı başaran Bayern Münih, ezeli rakibi ve en yakın takipçisini Almanya Kupası &cced

Bayern Münih’in bileği bükülmüyor
Paylaş

Avrupa’da ve Türkiye’de Kupa heyecanı devam etti. Almanya’da Bayern, Fransa’da PSG, İspanya’da ise Atletico Madrid yollarına devam ediyor.

Bundesliga’da(Almanya Ulusal Futbol Ligi) en yakın takipçisi Borussia Dortmund’a 17 puan fark atmayı başaran Bayern Münih, ezeli rakibi ve en yakın takipçisini Almanya Kupası çeyrek final karşılaşmasında da 1-0 yenerek kupada yarı finale çıkmayı başardı.
Tüm kulvarlarda yoluna doludizgin yoluna devam eden Bayern ilk yarıda Fransız yıldızı Frank Ribery’nin yokluğunu arasa da 43. dakikada Hollandalı yıldızı Arjen Robben’in ayağından güzel bir vuruşla ilk yarıyı önde kapattı: 1-0.
İkinci yarıda iki takım da tüm gücünü sahaya yansıtmasına rağmen tabelada bir değişiklik olmayınca Bayern Münih ilk yarıda bulduğu golle rakibini saf dışı bırakıp yarı finale adını yazdırmayı başardı.

ATLETİCO YARA SARDI

UEFA Kupası’nda beklenmedik bir şekilde Rubin Kazan’a elenen Atletico Madrid, İspanya Kupası’nda adını finale yazdırarak yara sardı.
Sevilla ile final için rövanş maçına çıkan Atletico, ilk maçı 2-1 kazanmanın avantajıyla sahadaydı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Diego Simeone’nin öğrencileri henüz 6. dakikada Diego Costa’nın golüyle öne geçmeyi başardı. Golün ardından toparlanmayı başaran Sevilla, kontrolü eline alsa da     29. dakikada Radamel Falcao’nun golüne engel olamadı ve fark ikiye çıktı.
Takım halinde hücuma yönelen Sevilla     39. dakikada Jesus Navas’ın attığı golle durumu 2-1’e getirdi ve ilk yarı bu skorlarla sona erdi.
İkinci yarıda oyun beklenenin üzerinde sertleşince hakem maçı yönetmekte zor anlar yaşadı. Sevilla’nın hırçın oyuncusu Gary Medel, 76. dakikada takımını 10 kişi bıraktı.
Baskısını sürdüren Sevilla 90+1’de Ivan Rakitic ile skora eşitlik getirse de tur atlayan taraf Atletico Madrid oldu. Atletico’nun finaldeki rakibi Real Madrid olacak.

İBRA KADABRAYA DEVAM

Fransa Kupası’nda ise PSG evinde Marsilya’yı ağırladı. David Beckham’ın ilk 11’de başladığı maçta etkili olan taraf lig maçında olduğu gibi PSG oldu. Ev sahibi ilk devreyi 34. dakikada Zlatan Ibrahimovic’in golüyle önde tamamladı.
İkinci devrede de sahadaki görüntü değişmedi. 64. dakikada kazanılan penaltı atışında topun gerisine gelen yine İsveçli oldu. Vuruşu gole çeviren İbrahimovic böylece hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü atmış oldu.
Geride kalan bölümde başka gol olmayınca PSG, Marsilya karşısında sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. PSG’nin finaldeki rakibi Rennes olacak.

‘1461’ KERE BÜYÜLEDİ

Ziraat Türkiye Kupası’nda lider olarak yarı finale çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, evinde 1461 Trabzon’u ağırladı.
32. dakikada savunmadan seken topu iyi değerlendiren Caner Erkin sert bir vuruşla sarı lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.
Fenerbahçe savunmasına zor anlar yaşatan Mustafa Tiryaki, 4 dakika sonra bulduğu golle takımına eşitliği getirdi. Trabzon’un golünde olduğu gibi yine 4 dakika sonra Caner’in yaptığı ortaya iyi vuran Selçuk Şahin takımını bir kez daha öne geçirmeyi başardı.
İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Trabzon, 66 ve 87. dakikalarda bulduğu gollerle Fenerbahçe’yi 3-2 yenmeyi başarırken futbol severlerin gönlünü mest etti.
Alınan sonuçların ardından yarı finalde Fenerbahçe-Eskişehirspor ile Trabzonspor da Sivasspor ile karşılaşacak.
(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Salon Atletizm Şampiyonası başlıyor

SONRAKİ HABER

Berfo Ana parklarla yaşayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa