4 Mart 2013 10:43

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 20-24 Mart tarihleri arasında Adana, Antakya, Mersin, Tarsus ve Silifke’de eş zamanlı etkinliklerle düzenlenecek.
Teması “Bilimin Aydınlığında” olarak belirlenen sanat günlerinin, özel teması her zaman
olduğu gibi “Barış” oldu. 2013 yılı Çukurova Ödülü ise, Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun’a verildi.
Prof. Dr. Erman Artun’a ödülü, 20 Mart Çarşamba günü 7.UÇSG’nin açılışında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek törende verilecek.
18.00’de başlayacak açılışta, TYS Genel Başkanı Mustafa Köz, Çukurova Sanat Girişimi adına Çetin Yiğenoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı V. Zihni Aldırmaz birer konuşma yapacak. Törende KAM Müzik sanatçılarının vereceği konserden sonra Redfotoğrafçılık ve TYS tarafından ortaklaşa hazırlanan “Göz -el Emek- Yorum Fotoğrafları Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

SÖYLEŞİ VE PANELLER ÖNE ÇIKIYOR

Bu yıl, 7. UÇSG kapsamında düzenlenecek söyleşi ve panellerin öne çıktığı sanat günlerinde  6 konferans, 7 imza/söyleşi, 10 panel, 8 müzik, 14 şiir-dinleti, 2 gösteri, 1 öykü atölyesi, 1 belgesel, 8 film gösterimi gerçekleştirilecek. Öte yandan, 2 görsel sunum, 2’si fotoğraf ve 2’si resim 4 sergi açılacak.
Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Şiir Tiyatrosu Gösteri Topluluğu, Genç Dostlar
Tiyatrosu, Adanus Şiir Ekin Topluluğu, Çağdaş Yaşam dergisi, Antakya Kültür dergisi, Yenigün Tiyatro Topluluğu, Karayazı dergisi, Tarsus Fotoğraf Derneği, Aratos dergisi ve  Taşeli Kültür Sanat Derneği bu yılki festivale katılan  kurumlar arasında yer alıyor.
Özcan Yaman, Mustafa Köz, Gülderen Canyurt, Mustafa Akyürek, Müslüm Çelik, Nalan Çelik, Önder Çakar, Ahmet Özer, Mustafa Yalçıner, İbrahim Doğan, Ali Yapalak ve Murat Özyıldırım ise sanat günlerinde yerini alacak yazarlardan bazıları. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et