07 Mart 2013 11:46

Angarya iş değil hasta bakmak istiyorlar

14 Mart Tıp haftası kapsamında bu kez hemşireler hastane önündeydi. Hemşireler angarya çalışma değil, hastalarına bakmak istediklerini dile getirdi.Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Saadet Ülker, hemşirelerin zor şartlarda ve uzun saatler içeren çalışma koşullarına karşı yaptığı konuşmada, haftalık normal çalış

Angarya iş değil hasta bakmak istiyorlar
Paylaş

Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Saadet Ülker, hemşirelerin zor şartlarda ve uzun saatler içeren çalışma koşullarına karşı yaptığı konuşmada, haftalık normal çalışma süresinin 40 saate indirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

ÇALIŞMA SAATİ 56 SAATİ GEÇMEMELİ

Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi bahçesinde çok sayıda sağlık örgütü ile birlikte yapılan eylemde konuşan Ülker, çalışma saatinin sağlıklı hizmet verebilmek ve insanca yaşayabilmek için 56 saati geçmemesi gerektiğini de ifade etti. Ülker, 3 buçuk simit parasına denk gelen saat başı mesai ücretlerinin 20 liraya çıkartılması gerektiğini vurguladı. Emekli hemşirelerin maaşlarının iki katına çıkartılması gerektiğini ifade eden Ülker, uzman hemşireler için hâlâ çıkmayan kadroların ise bir an önce çıkartılması ve atamaların yapılması gerektiğini söyledi. Ülker açıklamasında şunları vurguladı: “Biz hemşireler ve sağlık çalışanları olarak bu haksız yükü taşımaya çok çalıştık. Yıllar yılı şikayet ettik ama yine taşıdık. Bu da maruz kaldığımız çok yönlü şiddet biçimi değil midir? Aynı zamanda maruz kaldığımız pek çok şiddetin de nedeni değil midir? Artık taşımayacağız. Bu yükü taşımak kader değildir.”

Hemşireler, “bana mesleğin dışında gereksiz işler yükleyip, asıl işim olan hastaya bakma görevimi engelliyorsunuz” diyerek yaptıkları eylemde, tüm sağlık çalışanlarına yönelik angaryaya, dövizleri ve sloganları ile tepki gösterdiler.

SAĞLIK SİSTEMİYLE OYNANIYOR

Ülker’in ardında konuşan SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının hakları için burada olduklarını belirterek, “30 yılı aşkın süredir Türkiye sağlığı ve Türkiye sağlık sistemiyle oynanıyor. Bunun bütün olumsuzluğunu da hastaya hizmet vermek isteyen sağlık çalışanları ve sağlık hizmeti almak isteyen hasta ve hasta yakınlarıdır. 2012 yılında daha da hızlandırılan ‘Sağlıkta Dönüşüm’ adı altında sağlıktaki özelleştirmenin en ağır koşullarını başta hemşireler olmak üzer sağlık çalışanları çekmektedir. Bu nedenle buradayız bu nedenle bu mücadeleye destek veriyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DTCF'de 8 öğrenci okuldan atıldı

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanını uyardılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...