08 Mart 2013 09:23

Çin Meclisindeki milyarderler

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin aynı zamanda dünyanın en zengin meclisine de sahip. Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde Çin’de bu yıl oluşturulan parlamentoda 83 dolar milyarderinin yer aldığı belirtildi.CNBC-e’nin hazırladığı haberde rakamlar Çin’de ABD’li iş dünyası dergisi Forbes&rsqu

Çin Meclisindeki milyarderler
Paylaş

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin aynı zamanda dünyanın en zengin meclisine de sahip. Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde Çin’de bu yıl oluşturulan parlamentoda 83 dolar milyarderinin yer aldığı belirtildi.

CNBC-e’nin hazırladığı haberde rakamlar Çin’de ABD’li iş dünyası dergisi Forbes’un hazırladığına benzer şekilde zenginler listesini açıklayan Hurun sitesinden alındı. Çin Parlamentosunun en zengin üyesi Çinli içecek firması Wahaha’nın Kurucusu Zong Qinghou. İş adamının serveti 13 milyar dolar.

Hurun’un raporuna göre Çin’de milyarderler listesinde yer alan kişilerin sayısı bir yıl öncesine göre 2013’te yüzde 17 arttı. Meclisin milyarder 83 delegesinin ortalama mal varlığı 3.35 milyar dolar. Çinli işçilerin ortalama yıllık kazançları ise 7 bin dolardan daha az.

Dünyanın en büyük kapitalist ekonomisi ABD’de ise Temsilciler Meclisinde ya da Senato’da hiç milyarder üye bulunmuyor. ABD Senato’sunun Cumhuriyetçi Temsilcisi Michael McCaul en zengin delege olarak kabul ediliyor ve mal varlığı 500 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

ABD Temsilciler Meclisindeki 83 üyenin ortalama serveti ise 53 milyon dolar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zirve Yayınevi dava duruşması görüldü

SONRAKİ HABER

Hey Tekstil işçileri söz aldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa