01 Nisan 2013 07:03

Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Cemil Kavukçu’ya

Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugün Cezayir Restoranda düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Erdal Öz Edebiyat Ödülü bu yıl Cemil Kavukçu’ya verildi. Semih Gümüş başkanlığındaki Enis Batur, Feride Çiçekoğlu, Turgay Fişekçi, Kaya Genç, Handan İnci ve Zeynep Çağlıyor&rs

Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Cemil Kavukçu’ya
Paylaş

Cemil Kavukçu’ya ödülü, 30 Nisan Salı günü Pera Palas’ta düzenlenecek törenle verilecek. Her yıl bir üyenin ayrılıp, bir başkasının katılımıyla yenilenen juriden bu yıl Semih Gümüş ayrıldı. 2014 yılında Seçici Kurul’a katılacak isim ise, Asuman Kafaoğlu-Büke. Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel ve Murhathan Mungan 2008 yılından bugüne verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü alan isimler.


CEMİL KAVUKÇU KİMDİR?

Kavukçu 1951 yılında İnegöl’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünü 1976 yılında bitirdi. Öyküleri, 1980 yılından bu yana çeşitli dergilerde yayınlandı. “Patika” adlı yapıtıyla 1987 yılında Yaşar Nabi Öykü Ödülü’nü “Uzak Noktalara Doğru”yla 1996 Sait Faik Hikaye Armağanı’nı “Angelacoma’nın Duvarları”yla 2009 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü kazandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manşetimiz Valiliği harekete geçirdi

SONRAKİ HABER

Kızıldere unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...