15 Nisan 2013 08:22

Türkiye askeri harcamada dünya 15’incisi

Türkiye dünyada en fazla askeri harcama yapan 15’inci ülke oldu. Dünya genelinde ülkelerin 2012 yılında yaptığı askeri harcamalar ise bir önceki yıla göre 15 milyar dolar azaldı. Ancak bu küçük azalmaya karşın; dünyadaki askeri harcamalar toplamı 1 trilyon 750 milyar dolar.Türkiye’nin dünya askeri harc

Türkiye askeri harcamada dünya 15’incisi
Paylaş

Türkiye’nin dünya askeri harcama sıralamasındaki yeri değişmedi. Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü (SIPRI), dünya askeri harcamalar raporunu yayımladı. Türkiye yıllık 18 milyar dolarlık askeri harcamayla dünya sıralamasında 15’inci oldu.

Askeri harcamalardaki en belirgin düşüş Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya’da görüldü.

Rapora göre dünya genelindeki askeri harcamaların beşte ikisini ABD yaptı. 682 milyar dolarlık harcama ile listede birinci sırada. Rusya, Çin ve Suudi Arabistan ise askeri harcamalarını artırdı.

Azalma eğilimine rağmen son iki yıldır dünya Soğuk Savaş döneminden bile daha fazla askeri harcama yapıyor. Harcama artışına en büyük neden olarak ise 11 Eylül saldırılarının ardından dünya genelinde uygulanan güvenlik konsepti gösteriliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nusra ve ÖSO çatışmasında 10 ölü

SONRAKİ HABER

Satıyoruz, yıkıyoruz, büyüyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...