17 Nisan 2013 10:46

Saldırı serbest, protesto yasak

Dicle Üniversitesinde yaşanan saldırıları protesto etmek ve yaşamını yitiren Murat İzol ile Şahin Öner için Diyarbakır’da yapılacak yürüyüşü polis engelledi. 5 Nisan Özgür Yurttaş Derneği önünden başlayacak yürüyüş polis ablukası nedeniyle yapılamadı. Emniyet Amirinin ‘Eli sopalı farklı grup

Saldırı serbest, protesto yasak
Paylaş

YASAK KARARI KAYGI VERİCİ

Sürece dikkat çeken Zübeyde Zümrüt, sürecin doğru işletilmesi için saldırılarda yaşamını yitiren gençlerin faillerinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti.

Yapacakları yürüyüşün hem üniversitedeki saldılar, hem de Murat İzol, Şahin Öner’in faillerinin ortaya çıkarılmasıyla ilgili olduğunun altını çizen Zümrüt, “Yaşanan süreçte insanların düşüncelerini ve tepkilerini serbestçe dile getirebilmeleri gerekir. Bu bağlamda Valiliğin aldığı karar kaygı vericidir ve doğru bulmuyoruz” dedi.

“Diyarbakır’da ve Türkiye’nin diğer illerinde gençlerin hedef alınmasını ve hedef gösterilmesini parti olarak kabul etmiyoruz” diyen Zümrüt, gençler tarafından yapılacak etkinliklerin süreci sabote etme anlamına gelmediğini aktararak “Halkın kadınların, gençlerin sürece katılması gerekir” dedi.  

Böylesi bir süreçte yapacakları yürüyüşün polis ablukasıyla engellenmesine tepki gösteren Zümrüt, “Eli sopalı gruplar yüzünden bu yürüyüşümüz engelleniyorsa Sayın Valiye çağrı yapıyoruz; gücünüz eli sopalı kesimlere yetsin. Sadece halk üzerindeki bu baskınıza yeter diyoruz. Meydanlarda, alanlarda etrafımızı abluka altına almanız sürecin ilerlemesine engeldir” dedi.

Ayrıca, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi de Dicle Üniversitesindeki gelişmelere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. KESK Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Komisyonu Üyesi Lami Özgen’in de katıldığı açıklamada Dicle Üniversitesi rektörü Ayşegül Jale Saraç’ın istifası istendi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklarımız ölüme terk ediliyor

SONRAKİ HABER

TTK’da taşerondan vazgeçilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...