21 Nisan 2013 11:46

Mobbing mağduruna her kapı duvar oldu

MOBBİNGE uğradığı için yıllardır hukuk mücadelesi veren Öğretim Görevlisi Tahir Çalgüner, üniversitesinin mobbing ofisinden “Konu hakkında soruşturma açılmasına gerek yok” cevabını aldı.Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çalgüner, 2009- 2010 yılları arasında Bölüm Başkanı Pr

Mobbing mağduruna her kapı duvar oldu
Paylaş

MOBBİNGE uğradığı için yıllardır hukuk mücadelesi veren Öğretim Görevlisi Tahir Çalgüner, üniversitesinin mobbing ofisinden “Konu hakkında soruşturma açılmasına gerek yok” cevabını aldı.

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çalgüner, 2009- 2010 yılları arasında Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülseven Ubay Tönük, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Şenbil ve Dekan Prof. Dr. İbrahim Gürer tarafından mobbinge maruz kaldığını belirterek, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde mobbing davası açmıştı. Mahkeme davanın, ‘husumet’ nedeniyle reddedilmesine karar vermişti.

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, Tahir Çalgüner’in doktor raporu olmasına rağmen ‘baskı ve tehditle’ görev başına çağırıldığı, hakkında pek çok ‘asılsız haber’ çıkartıldığı, görevini ihmal ettiğine dair soruşturmalar açılarak mobbing uygulandığı belgelenmişti.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin davayı reddetmesi üzerine Yargıtay’a başvuran Çalgüner, Yargıtay  4. Hukuk Dairesi’nden de mobbingin idari bir dava olduğunu öğrenmişti. Yani mobbingin sorumluluğu şahıslara değil kurumlara aitti.
Bunun üzerine üniversitenin mobbing ofisine başvurarak üniversite yönetimi hakkında konuyla ilgili soruşturma açılmasını isteyen Çalgüner’in aldığı cevap ise “Soruşturmaya gerek” yok oldu. Konuya tepki gösteren Çalgüner, “Daha önce idari bir dava olduğu söylenmişti. Ben de üniversitemizde kurulan mobbing ofisine başvurdum. Ancak soruşturmaya bile gerek görülmedi” diye konuştu. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ise bir gazetede yayımlanan açıklamasında “Başarısız kişiler mobbinge sığınıyor” diyerek Çalgüner’i hedef göstermişti. Çalgüner önümüzdeki hafta tazminat davası açacağını açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Artık uyanıyoruz!

SONRAKİ HABER

Ağır çalışma koşulları tüm işçilerin belası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...