23 Nisan 2013 10:00

‘Çocuklar makine başında ölmemeli’

Ahmet Yıldız 13 yaşındaydı. Eve katkı sunmak, aldığı cep telefonunun parasını ödemek için işe girdi. Evinin yakınındaki Keresteciler Sitesi’ne yürüyerek gidip geliyordu. Yemeğini evde yiyiyordu, ya da evden götürüyordu. Önce fabrikayı temizliyordu. Kısa bir süre sonra makinenin başına verdiler. Olan oldu ve kafası pres mak

‘Çocuklar makine başında ölmemeli’
Paylaş

DİSK Adana Bölge Başkanlığı 23 Nisan Çocuk Bayramı vesilesi ile çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında Ahmet Yıldız’ın ailesini ziyaret etti.

‘BAŞKA AHMETLER ÖLMESİN’

DİSK Adana Bölge Başkanı Kemal Aslan, Genel İş 2 No’lu Şube Sekreteri Cebrail Dağhan ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Alem Baş’ın katıldığı ziyarette baba Mustafa Yıldız ile görüşüldü. DİSK Bölge Başkanı Kemal Aslan, “Biz ülkede hiçbir çocuğun çalıştırılmamasını istiyoruz. Çocuklar eğitim görmeli, okula gitmeli, oyun oynamalı. Yani çocukluğunu yaşamalı. Maalesef ülkemizde milyonları bulan çocuk işçi var. Bunu engelleyecek ve çocukları çalıştıranlara caydırıcı cezalar verilmeli” dedi. Aslan’dan sonra konuşan baba Mustafa Yıldız, acılarının büyük olduğunu ve davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Baba Mustafa Yıldız, 13 yaşında olan çocuğunun olmaması gereken bir makinenin başında olduğunu ve bu yüzden öldüğünü söyledi. Yıldız, “On üç yaşında bir çocuk nasıl bir makinenin idaresini yapabilir? Ciğerimiz, yüreğimiz yanıyor. Başka babaların, ailelerin aynı acıyı yaşamaması için, hükümet bu duruma el atmalı. Çocuklar makine başında ölmemeli. Başka Ahmetler ölmesin diye olayın takipçisi olacağız” dedi. Davanın sürdüğünü belirten Baba Yıldız, 26 Nisanda Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesinde saat 10.00’da görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaptı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akılda oyun, elde iş

SONRAKİ HABER

İzmir’den Chiapas’a futbol yolculuğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...