08 Mayıs 2013 10:10

Öğretmene darp protesto edildi

Sultangazi Ali Cevat Özyurt İlkokulu öğretmeni Murat Tok’un,  okul içinde öğrenci velisi ve yakınları tarafından saldırıya uğrayıp darp edilmesi Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen temsilcilerinin çağrısı ile bir araya gelen yaklaşık 300 öğretmen ve öğrenci velisi tarafından, Sultangazi İlçe Milli Eği

Öğretmene darp protesto edildi
Paylaş

Açıklamada öğretmenlerin, 50-60 kişilik sınıflarda büyük bir fedakarlıkla çalıştığı buna karşılık can güvenliklerinin dahi olmadığı belirtildi.

Okulların şiddet, öfke ve çatışmanın merkezi olmasında Milli Eğitim Bakanlığının eğitim emekçileriyle öğrenci ve veliyi karşı karşıya getiren uygulamalarının önemli rolü olduğu vurgulandı.

Alo 147 ile eğitimcilerin asılsız iddialarla şikayet edilmesinin önünün açıldığının belirtildiği açıklamada 'Alo İhbar' hattına dönüşen bu uygulamaya bir an önce son verilmesi gerektiğini ifade edili.

Açıklama,  "Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, artık OECD raporlarını okumayı bırakın. Türkiye gerçekleriyle yüzleşin ve eğitimcilerin feryadına kulak verin. Eğitim çalışanlarını itibarsızlaştırma politikalarından bir an önce vazgeçin. Bugün yaşanan bu olaylarla, asıl itibar kaybına uğrayanların biz öğrenmenler değil, eğitim sistemi ve bu sistemi inşa edenler olduğunu unutmayın" denilerek son buldu.

Basın açıklaması sırasında sık sık, “Bakan uyuma öğretmenine sahip çık”,  “Öğretmene kalkan eller kırılsın”, “Alo 147 öğretmenimi dövdüler” , “Şiddete hayır” sloganları atıldı.

Açıklamanın ardında caddeyi bir süreliğine trafiğe kapatan öğretmenler Kaymakamlığa kadar slogan atarak yürüdü. Sendika Temsilcilerinin, sorunlarını dile getirmek için kaymakamlıktan aldıkları randevu sonucunda, öğretmenler, okullarına gitmek için alandan ayrıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekli-Sen’den AİHM’ye ‘fakslı’ protesto

SONRAKİ HABER

Çapa dönemi bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...