14 Mayıs 2013 08:17

HABAŞ'ta iş cinayeti

HABAŞ demir-çelik fabrikası çelikhane bölümünde çalışan 24 yaşındaki Olgar Öner isimli işçi başına parça düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay yerinde bulunan Öner’in iş arkadaşları vincin parçayı yukarı çıkarırken halatın koptuğunu, kopan parçanın Olgar Öner’in başına

HABAŞ'ta iş cinayeti
Paylaş

HABAŞ demir-çelik fabrikasında çok sayıda taşeron firmada kadrolu işçiden daha fazla taşeron işçi çalıştırılıyor. 2500 işçinin çalıştığı fabrikada 1000 civarı işçi kadrolu görünürken diğer işçiler çeşitli firmalarda taşeron olarak üretimde çalıştırılıyor. İşçiler yeni işe alınan işçilerin en az 6 ay deneme süresi ile çalıştırıldığını bundan sonra çalıştırılma kararı verilirse girdi çıktı yaptırılarak taşeronda devam ettirildiğini söylüyor. İşçiler bu çalışma sisteminin ve fabrikadaki çalışma koşullarının çok sağlıksız olduğunu, iş cinayetlerine davetiye çıkardığını belirtiyor.

Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikadaki kaza ile ilgili olarak görüştüğümüz 2 No’lu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak, işçi sağlığı ve güvenliği konusundaki denetimlerin yetersiz olduğunu belirterek, “Olaydan dolayı üzüntülüyüz. Hukuksal olarak takipçisi olacağız. İşçi sağlığı ve güvenliği heyetini sıkıştırıp, üyemiz olsun olmasın işçilerin menfaatlerinin takipçisi olacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Taşeron sistem öldürdü'

SONRAKİ HABER

Havaalanı inşaatında göçük: 1 ölü 14 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...