16 Mayıs 2013 11:57

Irkçılığı örtbas etmede birleştiler

Her konuda anlaşmazlığa düşen, medya karşısında hararetli tartışmalara giren ve sık sık taraftarın tansiyonunu da yükselten Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri nihayet bir konuda ortaklaştı!Geçtiğimiz Pazar, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin “olumsuz” pek çok g&uu

Irkçılığı örtbas etmede birleştiler
Paylaş

Geçtiğimiz Pazar, Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin “olumsuz” pek çok gündeminden biri de ırkçılıktı. Fenerbahçeli bir taraftarın elindeki muzu sahaya doğru sallarken görüntülenmesi sınırları spor kamuoyunu aşan bir kesimin tepkisini çekti.

Fenerbahçe yönetimi ise suçüstü yakalanan taraftar hakkında işlem yapmak yerine suçun üstünü örtmeye gayret etti. Dün yapılan basın toplantısında konuşan kulübün hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Deniz Aytöre muz sallama anında sahada yalnızca Fernando Muslera ve Claudio Taffarel’in olduğunu öne sürmüş ve yapılanın ırkçılık olmadığını dile getirmişti. Ancak bu iddiaların mumu çabuk sönmüştü. Akşam saatlerinde Fanatik Gazetesi internet sitesinin yayınladığı fotoğraflarda sahada Emmanuel Eboue ısınırken, taraftarların ona doğru muz salladığı açıkça görüldü.

İMDADA ÜNAL AYSAL YETİŞTİ

Irkçılık yeterince vahim bir suçken bir de onu aklama çabasının ortaya çıkması kamuoyundaki tepkiyi artırdı. Ancak kim derdi ki böylesi bir anda Fenerbahçe’nin imdadına Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal yetişecek!

Aysal’ın sözleri aynen şöyleydi; “Irkçılık olayı Türkiye’nin olayı değildir. Türkiye’nin alıştığı bir olay değildir. Türkiye’de olmaması gereken ve hakikaten yabancı bir üründür. Kazaen ve tesadüfen maalesef o gün o stada düşmüştür. Bunu süratle unutmamız gerektiğini ve bunun Türkiye’ye zararlı olacağını, bu konuda fazla ısrar edersek Türkiye’ye zarar vereceğimizi düşünüyorum. Bu konuda fazla ısrarlı olmayın. Bunu bir kaza olarak görelim. Bu işi kapatalım. Türkiye’nin ana konuları bu değildir. Türk sporunun ana konuları bunlar değildir. Bizim konumuz olmamalıdır zaten, çünkü bizim kültürümüzde böyle bir şey yok. Bunu bir kere daha belirtmek istiyorum. Altını çizerek söylemek istiyorum, ırkçılık bize yabancı bir olay, Türkiye’ye yapıştırılmak istenen bir lekedir. Bu lekeyi kabullenmeyeceğiz.”

Anlaşılan iki kulübün yöneticilerinin anlaşabildiği tek konu ırkçılığı örtbas etmek! (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum'un 3 üyesi tahliye oldu

SONRAKİ HABER

Reyhanlı için yürüyen öğrencilere sert saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...