17 Mayıs 2013 08:38

Reyhanlı Emniyet Müdürü görevden alındı

Geçtiğimiz hafta bombalı saldırılarla sarsılan Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Emniyet Müdürü Murat Berk, görevden alındı. Yerine Duygu Uzundurukan atandı. Görevden alınmanın patlamalarla ilgisi olduğu sanılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Burada emniyet teşkilatı ve i

Reyhanlı Emniyet Müdürü görevden alındı
Paylaş

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, son gelişmelerle ilgili olarak Valilik binası önünde basın toplantısı düzenledi. Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, saldırıların Türkiye’deki bir numaralı şüphelisi olarak aranan 3 kişiden, olaylarda kullanılan iki minibüsü satın aldığı ileri sürülen Mehmet G.’nin Suriye’ye kaçmayı başaramadığını ve Hataylı olduğunu açıklandı. Vali Lekesiz, saldırılarla ilgili asli ve tali faillerin belirlendiğini belirterek, gözaltındaki 8 kişiden M.K., A.M., İ.Ş., İ.D.’nin önceki gün tutuklandığını, kalan 4 şüphelinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını hatırlattı. Vali Lekesiz, bugün de gözaltındaki M.G., E.Ö., A.E. ve E.A.’nın adli mercilere sevk edildiğini belirtti.

Vali Lekesiz, gözaltı ve olayla ilgili çalışmaları şöyle anlattı:

"Olayın asli faillerinden, ilimiz nüfusuna kayıtlı M.G güvenlik birimlerimizin çalışması sonucu dün gece 23.40’ta ele geçirilmiştir. Eyleme karışan şahıslardan, M.G., D.Ö ve Y.B.’nin olaydan sonra sınır ilçemiz Samandağ’dan yurtdışına çıkmaya çalıştıkları, ancak karada ve denizde alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle kaçamadıkları, arazide saklandıkları belirlenmiştir. Bu 3 kişinin asli faillerden olduğu, belgeler ve bilgilerle de görülmektedir. İlimiz nüfusuna kayıtlı M.G yakalanmış, yine ilimiz nüfusuna kayıtlı D.Ö. ile Y.B.’nin arama çalışmaları sürmektedir. Bu kişilerin de yurtdışına çıkamadığını biliyoruz. Bu kişileri bilmeden de olsa saklamak, terör olayına yardım ve yataklık etme suçuna girer. Vatandaşlarımızın bilgi almaları halinde güvenlik güçlerine bu bilgileri ulaştırmalarını istiyoruz." (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

Kötü örnekleri şimdi niye veriyorsunuz

SONRAKİ HABER

Kardeşliğin yolu demokratik anayasa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...