23 Mayıs 2013 09:28

Tutuklu insan hakları savunucuları için yürüyüş

Cemil Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun (FIDH) 38’inci Kongresi’nde verilen öğle arasında tutuklu insan hakları savunucularının serbest bırakılması için yürüyüş düzenlendi.Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun kongresi uluslararası birçok insan hak

Tutuklu insan hakları savunucuları için yürüyüş
Paylaş

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu’nun kongresi uluslararası birçok insan hakları örgütü temsilcisinin katılımıyla Harbiye’de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından verilen öğle arasında FIDH Başkanı Souhayr Belhassen ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay basın açıklaması düzenledi. Gazeteciler Atalay’a FIDH Başkanı Belhassen’in tutuklu bulunan İHD yöneticisi Muharrem Erbey’in serbest bırakılmasını istemesini nasıl değerlendirdiğini sordu. Sorulan sorular üzerine Atalay, “Bu konular yargı konularıdır. Hükümet olarak çok sayıda düzenleme yaptık. Düzenlemelerin hayata geçmesinde sorun varsa bunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Hasta tutukluların serbest bırakılması için gerekli düzenlemelerde yapıldı. Bu konuları ben de Adalet Bakanlığı’yla görüşeceğim” cevabı verdi.

Basın toplantısının ardından kongre düzenleyicileri ve katılımcıları Cemal Reşit Rey Konser Salonu önünden Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı önüne kadar yürüyüş düzenledi. Kırmızı karanfillerin taşındığı yürüyüşte farklı dillerde insan hakları savunucularına ‘özgürlük’ istendi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Koçyiğit: İnsanlar siyasi şiddeti hak etmiyor

SONRAKİ HABER

‘Topçu baksana kaç kişiyiz saysana’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...