28 Mayıs 2013 07:15

McCain ÖSO'yla görüştü

ABD'de Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden Senatör John McCain, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yetkilileri ve bazı muhalif liderlerle görüştü.ABD Başkanı Barack Obama'yı Suriye konusunda pasif kalmakla eleştiren John McCain'in ziyaretinin yaklaşık 7 saat sürdüğü öğrenildi. M

McCain ÖSO'yla görüştü
Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama'yı Suriye konusunda pasif kalmakla eleştiren John McCain'in ziyaretinin yaklaşık 7 saat sürdüğü öğrenildi. McCain, savaşlarda hayatını kaybeden ABD'liler için düzenlenen ‘Anma Günü’nü Gaziantep’te görevli ABD askerleri ile geçirmek için Türkiye’de bulunuyordu. Suriye'ye Kilis üzerinden giriş yaptığı belirtilen McCain, aralarında Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris’in de olduğu bazı muhalif liderlerle görüştü.

ABD'de 2008 Başkanlık seçimlerinde de Obama'nın karşısına Cumhuriyetçi aday olarak çıkan McCain'in ofisi tarafından da doğrulanan görüşmede muhalifler, Beşar Esad yönetimi ile savaşa devam etmeleri için ABD’den silah ve mühimmat desteği ve uçuşa yasak bölge kurulmasını talep etti. Görüşme hakkında The Daily Beast gazetesine açıklamalarda bulunan İdris, McCain’in ziyaretinin çok önemli ve değerli olduğunu ifade etti. Suriye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayan İdris, ABD yönetiminden silah ve mühimmat desteği verme kararı almalarını talep ettiklerini söyledi. İdris, “Tabii ki uçuşa yasak bölge istiyoruz. Ayrıca Hizbullah ile Lübnan ve Suriye’de stratejik çarpışma için de destek istedik” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda Ürdün’deki Suriyeli mültecilerin kampını da ziyaret eden McCain, daha sonra yaptığı açıklamada, ABD’nin asker göndermeden Suriye’de bir güvenlik bölgesi oluşturmasını ve muhaliflere gerekli silah desteğini vermesi gerektiğini ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lice Cezaevi'nde gerginlik sona erdi

SONRAKİ HABER

Oy oranımız barajı aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa