02 Haziran 2013 16:33

Ankara'da saldırılar aralıksız sürüyor

Ankara Kızılay Meydanı'nda polisin sert saldırıları devam ediyor. Çok sayıda yaralı olduğu aktarılırken kentin çeşitli mahallelerinde tencere tavalı eylemler devam ediyor. Öte yandan siyah renkli bir Renault marka aracın kitlenin içerisinden geçerek insanları yaraladığı öğrenildi.Ankara'da dün gece yarısı polis gazlar

Ankara'da saldırılar aralıksız sürüyor
Paylaş

Ankara'da dün gece yarısı polis gazlarıyla dağıtılan gençlik bugün Kızılay Meydanı’nda hükümeti istifaya çağırdı. Polis meydanı açıp, bir süre ortada gözükmezken, sonra gençlerin üzerine yine gaz bombaları attı. Zaten dünden kalan gaz bombalarının etkisi gitmemişken, yeni bombalar gençlere zor anlar yaşattı.

Gençler öğlen saatlerinden itibaren Yüksel Caddesi ve Kızılay’a çıkan diğer sokaklarda toplandılar. Polis de sabahtan itibaren Kızılay’a olan trafiği kapattı, meydanı açtı. Gençler ellerinde döviz ve pankartları, flamalarıyla Kızılay’ı doldurdu. Polis önce ortada gözükmedi. Ancak dün atılan yoğun gaz bombaları nedeniyle insanlar yine sıkıntılar yaşadı, gazın etkisinden süt ve talcid’li solüsyonla kurtulmaya çalıştı.

Mavi bayraklı ülkücü bir grup, tekbir getirip, “Tayyip’e karşı omuz omuza” sloganı atarken, diğer gençler “Faşizme karşı omuz omuza”, “Hükümet istifa”; “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı.

Güvenpark’taki CHP il binasından “CHP gençlik örgütü önde durmayın, geri çekilin” uyarısı yuhlamalarla karşılandı.

Kızılay Meydanı'nda toplanan kitle, Başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı binaları önünde zırhlı araç ve çevik kuvvet ekiplerinin kurduğu barikatları geçmek isteyen halkla polisler arasında başlayan çatışma devam ediyor. Polisin aşırı gaz bombası kullanımına kitle, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Halk, metal sac ve polisten aldıkları kalkanları ile kendilerini korudu. Bakanlık binalarının bulunduğu alandan çıkamayan polisler atılan taşlar nedeniyle zor anlar yaşadı. Polislerin hedef gözeterek ateş attığı eylemlerde çok sayıda kişi başlarına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle yaralandı. Durumu ağır olan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, diğerleri ise Mimarlar Odası ve Mülkiyeliler Birliği’ne taşınarak, revire dönüştürülen binalarda tedavi edildi. Milli Eğitim Bakanlığı binasının bahçesine giren insanlar, polisleri taş yağmuruna tutarken, kimileri ise polis kulübelerine girdi. Kızılay Meydanı başta olmak üzere, Meşrutiyet Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi ve Yüksel Caddesi’nde yurttaşlar toplanmaya devam ediyor. 

Polislerin Konur Sokak’ta bulunan bütün kafelere girerek yurttaşları darp ettiği ve gözaltına aldığı öğrenildi. Hızını alamayan polislerin apartmanların balkonundan eyleme destek veren yurttaşlara da gaz bombası attığı görüldü. Güven Park’ta bulunan CHP Ankara İl Binası polis tarafından kuşatılırken, binaya çok sayıda gaz bombası atıldı. Meşrutiyet Caddesi’ne şiddetli çatışmalar sürerken, çatışmaların Mithatpaşa’ya da sıçradığı belirtiliyor. Tuzluçayır, Saimekadın, Batıkent, Dikmen, İlker, TOKİ Turkuvaz evleri, Küçükesat, Gaziosmanpaşa ve Cebeci’de tencere, tava ve düdüklerle gürültü çıkarma eylemi yapılırken, tüm noktalarda eylemcilerin sayısının binleri aştığı kaydedildi.

Polisin TKP binasına girdiği ve gözaltılarda bulunduğu da aktarıldı.

Ankara'da siyah renkli 61 ES 459 plakalı Renault Laguna marka bir aracın kitlenin içerisinden geçerek insanları yaraladığı öğrenildi.

(Ankara/EVRENSEL)

FOTOĞRAF: MUSA DÜZGÜN

POLİS TERÖRÜNE HASTANE ÖNÜNDE TEPKİ: http://evrensel.net/news.php?id=58477

ANKARA'DAN BİR 'MUTLU', BİR DE ÜZÜCÜ HABER: http://evrensel.net/news.php?id=58442

ÖNCEKİ HABER

Her yer Taksim, her yer direniş!

SONRAKİ HABER

Aytek ailesi yardım bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...