02 Haziran 2013 11:21

Kaç ton gaz attınız?

Gezi Parkı’nı korumak için başlayan eylemlere polisin sert müdahalesi Meclis gündeminde. CHP’li vekiller TBMM başkanlığına verdikleri soru önergelerinde Taksim’de ne kadar gaz kullanıldığını ve yaralı sayısını sordular.PORTAKAL GAZI KULLANDINIZ MI?CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Muamme

Kaç ton gaz attınız?
Paylaş

PORTAKAL GAZI KULLANDINIZ MI?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergede şu soruları sordu;

* İstanbul’daki Gezi Parkı olayının ardından İstanbul’da, İzmir’de ve Ankara’da gerçekleşen olaylarda niye bu kadar biber gazı kullanılmıştır?
* Bu eylemlerde kullanılan biber gazının felce yol açan portakal gazı olduğu ve her zaman kullanılan biber gazından farklı olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise felce yol açan portakal gazı neden kullanılmıştır? Bakanlığınız stoklarında portakal gazı var mıdır? Varsa miktarı nedir?
* Devletin elinde ne kadarlık biber gazı kalmıştır? 2013 başından bu yana gerçekleşen toplumsal olaylarda ne kadar biber gazı kullanılmıştır? Bunun mali karşılığı nedir? Bakanlığınız yeni biber gazı ihalesine çıkacak mıdır? Mevcut stokların alımı için şimdiye kadar ne kadar para harcanmıştır? Biber gazı hangi firmadan ve hangi ülkeden alınmıştır?

GÖREVDEN ALACAK MISINIZ?

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergede ise şu sorular yer aldı:
* Taksim’de kaç ton ve ne tip gaz kullanılmıştır? Kaç plastik mermi kullanılmıştır? Kaç ton su, kaç ton gaz karıştırılmış su kullanılmıştır? Kaç adet gaz bombası atılmıştır?
* Tüm Türkiye’deki hastanelerde gösteri hakkını kullanan vatandaşlarımızdan kaç yaralı kaydı tutulmuştur? Bu olaylarda kaç kafa travması, kaç solunum yetmezliği vakası ortaya çıkmıştır?
* Taksim’de kaç polis kullanılmıştır? Polise orantısız güç kullanımı emrini kim vermiştir? Bu kişiler hakkında soruşturma açılmış mıdır? Kaç polis usulsüz emre itaat etmemiştir ya da istifa etmiştir? Kaç polis hakkında işlem yapılmıştır?
* Bütün bu olaylardan sonra İçişleri Bakanı’nı ve İstanbul Valisini görevden almayı düşünüyor musunuz?  
(HABER MERKEZİ)

(Fotoğraf: Erdal İmrek)

ÖNCEKİ HABER

Önder: Yemezler gözüm!

SONRAKİ HABER

Polis terörüne hastane önünde tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...