04 Haziran 2013 06:03

Bahçeli: Polise emir verenler hakkında gerekli işlemler yapılsın

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Park'ı merkezli gelişen olayların diğerlerinden farklı olduğunu ve farklı okunması gerektiğini belirterek, "Şiddet tablosunu onaylamadığımız gibi telin ediyoruz. Polise emir verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.Partisinin grup toplan

Bahçeli: Polise emir verenler hakkında gerekli işlemler yapılsın
Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Taksim Gezi Park'ı merkezli gelişen olayların diğerlerinden farklı olduğunu ve farklı okunması gerektiğini belirterek, "Şiddet tablosunu onaylamadığımız gibi telin ediyoruz. Polise emir verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin gerilim dolu bir döneme girdiğine işaret ederek Taksim Gezi Parkı merkezli gelişen olaylar ile Türkiye'nin bir şiddet ve zulüm ortamına girdiğini ve kutuplaşmanın arttığını iddia etti. Başbakan'ın yanan ateşe benzin döktüğünü belirten Bahçeli, yaşananların alarm verici olduğunu ve Başbakan'ın her alanda birliği sabote ettiğini söyledi. Taksim'de başlayan ve ülkenin geneline yayılan olayların diğerlerinden farklı olduğunu belirten Bahçeli, mesajların doğru okunması gerektiğini dile getirdi. Meselenin gerisinde birikmiş bir öfke olduğunu ifade eden Bahçeli, "Şiddet tablosunu onaylamadığımız gibi telin ediyoruz. Polise emir verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Olaylarla hiçbir alakalarının olmadığını ifade eden Bahçeli, AKP'nin devrileceği yerin sandık olduğunu ve sokaktan bir şey çıkmayacağını savundu. Bahçeli, "Ne olursa olsun tek seçenek demokrasidir, sandıktır. Gaz altında kalınsa da gaza gelmemektir. Başbakan 3-5 çapulcu diyerek küçümsemekten vazgeçmelidir" dedi. Bahçeli, "Erdoğan bir basın mensubuyla polemiğe girerek evde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var demesi sorumsuzluktur. Sen kimsin ve kimi tehdit ediyorsun? Sen de Taksim'deki itirazları bir kaşık suda boğmak istiyorsun. Bindirilmiş kıtalarını nerede konuşlandırdın. Son çare olarak Tunus'un devrik lideri Binali gibi ülkeden kaçtığın gün Türkiye'nin de iç savaşa sürüklenmesini mi sağlacaksın?" dedi. Türkiye'nin kritik bir eşikte, tarihi bir virajda olduğunu belirten Bahçeli, alevlenen yangını ya hep birlikte önleyeceklerini yada birlikte yanacaklarını belirtti.

İstanbul'da yapılan yeni köprünün isminin Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açıklandığını hatırlatan Bahçeli, "Alevi kardeşlerimizin itirazlarıyla gün yüzüne çıkan gerilimle ilgili şunu söylemek istiyorum; ne kadar görmezden gelsek de Alevi Sünni olarak ikiye ayrılma Osmanlı-Safevi rekabetinde başlamıştır. Her tarihi hadiseyi dönemin şartlarında ele almak lazımdır. 5 asır evvel yaşanan bizim için Yavuz Sultan Selim Han kutsal emanetlerle dönen Sina Çölü'nden dualarla geçen büyük bir değerimizdir. Bizim için Şah İsmail de Yavuz kadar değerlidir. 500 yıl önce dökülen kan Türk'ün Türkmen'in kanıdır. Ne Yavuz'dan ne İsmail'den geçeriz. Anadolu'daki bitmek bilmeyen dedikodunun fayda getirmeyeceğini bilir ve inanırız. Alevi inancına mensup muhterem kardeşlerim AKP'nin tuzağına düşmemeli ve Şah İsmail'in hakkını teslim ettikleri kadar Yavuz'un da hakkını teslim etmelidirler" diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Suriye’de siyasi çözümden başka alternatif yok'

SONRAKİ HABER

On binlerce Eskişehirli stadyuma sahip çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...