05 Haziran 2013 10:37

İstanbul’da on binlerce emekçi yürüdü

İstanbul'da Unkapanı’nda buluşan yaklaşık 50 bin kamu emekçisi günlerdir Taksim Gezi Parkı için yapılan direnişe de destek vermek için Taksim’e yürüdü. ‘Hükümet istifa’, ‘Her yer Taksim her direniş’ ‘Genel grev genel direniş’ sloganlarını atan kamu emekçileri Unkapanı K&oum

İstanbul’da on binlerce emekçi yürüdü
Paylaş

Eğitim Sen ve SES üyelerinin kitlesel katıldığı eyleme Belediye-İş, TÜMTİS, Hava-İş, Deri İş Sendikalarının yanı sıra TTB ve siyasi partiler de katılarak destek verdi.

GENEL GREV GENEL DİRENİŞ

İstanbul Şişli’deki DİSK binası önünde toplanan Genel-İş, Birleşik Metal-İş, Nakliyat-İş, Devrimci Sağlık-İş, Basın-İş, Sine-Sen, Bank-Sen ve Sosyal-İş üyesi işçiler de “Genel grev genel direniş” sloganı attı.

DİSK binası önünden yürüyüşe geçen emekçilere çevreden yoğun katılım ve destek oldu. DİSK'e bağlı sendikalar, İstanbul Tabip Odası ve örgütlerin yer aldığı kortej Halaskargazi Caddesi’ni trafiğe kapatarak “Tayyip istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarak Taksim’e yürüdü. Yürüyüş boyunca korteje katılımların olduğu gözlenirken balkonlara çıkanlar tencere ve tavaları birbirine vurarak ses çıkararak eylemi destekledi.

Taksim Meydanı’nda yapılan açıklamada konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, AKP’nin Gezi Parkı’nı talan etmek istemesi üzerine 10 yıldır baskılanan, sindirilen halkın isyan ettiğine dikkat çekti. Bir haftadır zalimin zulmüne karşı direniş sergilendiğini ifade eden Özgen “Taksim’de barışçıl eylemlere karşı uygulanan polis terörünün bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.  Başbakanın yıllardır halkın ne giyeceğine, ne içeceğine kaç çocuk yapıp, hangi okula göndereceğine karar vermek istediğini belirten Özgen “Çevresine doğasına sahip çıkan eşkiya, ülkesine sahip çıkana eşkıya diyorlar. Halkın taleplerinin isteklerinin baskılanmasına buradan bir kez daha hayır diyoruz. Taksim’le başlayan geniş halk hareketi genel grevleri genel direnişleri de beraberinde getirmelidir” diye konuştu. 

TTB Genel Başkanı Özdemir Aktan, Taksim eylemlerinde iki kişinin öldüğünü en az beş kişinin gözünü kaybettiğini beş kişinin de hala yoğun bakımda olduğunu söyledi. Aktan, polislerin ve yetkililerin bunların hesabını vermesi gerektiğini belirtti.


ÇAPA VE CERRAHPAŞA'DA YÜZDE YÜZ KATILIM

İstanbul Üniversitesine bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleriyle Haseki Kardiyoloji Enstitüsünde greve katılım yüzde 100 oldu. Hastane bahçelerinde hocaların, sağlık emekçilerinin, taşeron işçilerin ve öğrencilerin katıldığı yürüyüşler yapıldı.


BELEDİYE-İŞ 2 NO'LU İŞ BIRAKTI

Belediye-İş 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada AKP iktidarının başta işçi ve emekçiler olmak üzere demokratik hakkını kullanan herkese yönelik baskı şiddete karşı başlatılan demokratik tepki sonucu sürdürülen şiddetin insanların ölümüne sebep olduğu vurgulanarak; “Böylesi bir ortamda hükümetin baskıcı antidemokratik uygulamalarından vazgeçmesini haykırmak için halkın ve demokratik kurumların haklı taleplerine kulak verilmesi amacıyla Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube olarak çarşamba günü bizler de greve çıkıyoruz, bugün saat 11.00’den itibaren kamu emekçilerinin bulunduğu yerden üyelerimizle birlikte sokağa çıkıyoruz” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da fırın işçileri taleplerini dile getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...