05 Haziran 2013 13:51

'İyileşince yine alanda olacağım'

Gezi Parkı eylemlerinde polisin vahşi saldırısı nedeniyle Ankara’da yaralananların tedavileri sürüyor. Kızılay ve civarındaki eylemlerde polisin aşırı güç kullanımı sonucu hastanelerde yatan onlarca yaralı var. Hastanede ziyaret ettiğimiz yaralı vatandaşlar mücadeleyi sürdüreceklerini söylediler.Kızılay’da dört

'İyileşince yine alanda olacağım'
Paylaş
Şükran Doğan

Gezi Parkı eylemlerinde polisin vahşi saldırısı nedeniyle Ankara’da yaralananların tedavileri sürüyor. Kızılay ve civarındaki eylemlerde polisin aşırı güç kullanımı sonucu hastanelerde yatan onlarca yaralı var. Hastanede ziyaret ettiğimiz yaralı vatandaşlar mücadeleyi sürdüreceklerini söylediler.

Kızılay’da dört polis tarafından sıkıştırıldığını söyleyen Emekli Kadir Balıktaş, polislerin kafasına kalkanla vurması sonucu kendini üç kat aşağıdaki apartman arasında bulduğunu anlattı. Sağ bacağında 8, sol bacağında ise 4 kırık oluşan Balıktaş’ın tedavisi hastanede sürüyor. Balıktaş polisler hakkında davacı olacağını da söyledi.

Aynı odada yatan Emekli Hasan Hüseyin Özkan ise, cumartesi günü Kızılay Meydanı’nda  polisin hedef göstererek attığı gaz kapsülünün ayağına denk gelmesi ile yaralanıp hastaneye kaldırılmış. Ayağında 40 parçalı kırık olduğunu söyleyen Özkan, devletin adaletine güvenmediği için dava açmayacağını ifade etti. Özkan, “Altı ay sonra ayağa kalktığımda gene alanlardayım” diyerek, saldırıların bile kendilerini mücadeleden alıkoymayacağını dile getirdi.

SAĞ GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Pazartesi günü çalıştığı Çankaya Belediyesi önünde yine gaz bombası kapsülünden sağ gözünü kaybeden Muharrem Dalsüren ise Hacettepe Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti. Fiziksel ve psikolojik olarak da oldukça etkilenen Dalsüren güçlükle konuşarak, sendikası aracılığı ile dava açacağını söyledi.

Aynı odada yatan 55 yaşındaki İnşaat İşçisi Hasan Selvi de sağ gözünden yaralı. Cumartesi günü Tuzluçayır’dan Kızılay’a geldiklerinde sıkılan gaz bombasının yerden sekmesi ile yaralanan Selvi, “Biz emekçiyiz, Başbakan çapulcu” diyerek hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Herkes işini yapsın!

SONRAKİ HABER

Müzeler rastgele kurulamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...