07 Haziran 2013 08:58

Ankaralı şair ve yazarlar: Şiddet durdurulsun

Ankara’da yaşayan şair ve yazarlar hükümete baskı ve saldırıların durdurulması çağrısı yaptı.Aralarında Ahmet Telli, Zerrin Taşpınar, Akif Kurtuluş, Hüseyin Atabaş, Aydın Afacan, Ali Balkız, Adnan Caymaz, Adnan Gerger, Mehmet Özer, Emrah Serbes, Babür Pınar, Arif Berberoğlu ve Eredüz Atasü’nün de bulunduğu 100

Ankaralı şair ve yazarlar: Şiddet durdurulsun
Paylaş

Aralarında Ahmet Telli, Zerrin Taşpınar, Akif Kurtuluş, Hüseyin Atabaş, Aydın Afacan, Ali Balkız, Adnan Caymaz, Adnan Gerger, Mehmet Özer, Emrah Serbes, Babür Pınar, Arif Berberoğlu ve Eredüz Atasü’nün de bulunduğu 100 civarındaki Ankaralı şair ve yazar bugün Yüksel Caddesi’nde bir açıklama yaptı.

Ortak açıklamayı okuyan Osman Namdar, “Ağır baskılara, toplumsal yaşama yapılan müdahalelere, savaş çığırtkanlığına, ırkçılığa, zamlara, işten çıkartmalara, iş cinayetlerine ve gerici eğitime” isyan edip sokaklara dökülen halkın yanında olduklarını bildirdi.

Demokratik haklarını kullanan halka uygulanan, katliamlar, ağır yaralanmalar, hukuksuz gözaltılarla sonuçlanan devlet terörünü lanetlediklerini belirten Namdar, “Bu şiddetin derhal durdurulmasını, açık ve anlaşılır biçimde özür dilenmesini bekliyoruz” dedi.


Kuğulu Park’ta bir haftadır süren direnişte kurulan çadırlar bugün polisin uyarısı üzerine eylemciler tarafından kaldırıldı. Kuğulu Park'ta bulunanlar, “herhangi bir provokasyona meydan vermemek” için bu kararı alıp uyguladıklarını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kışanak'ın annesi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Eli sopalı siviller müfettiş incelemesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...