08 Haziran 2013 08:50

Özgürlük için önemli bir fırsat

BDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, özgürlük için bunun Türkiye halkları için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.BDP Dersim İl Örgütünün 2’nci Olağan Üstü Kongresi’ni gerçekletirdi. Atatürk Kapalı Spor Salonu&rsq

Özgürlük için önemli bir fırsat
Paylaş

BDP Dersim İl Örgütünün 2’nci Olağan Üstü Kongresi’ni gerçekletirdi. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongreye halk ilgi gösterdi. Kongre salonu sarı, kırmızı, yeşil flamalar, BDP ve DÖKH bayrakları ile süslendi.

Kongreye BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, çok sayıda BDP MYK ve PM üyeleri, Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin, Dersim’de bulunan EMEP, ESP, TKP, HDP, Alevi kurumları, kurum temsilcileri, Muhtarlar Derneği, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Tuncer, Müzisyen Ferhat Tunç katıldı.

Son derece önemli bir tarihten geçtiklerini ifade eden Demirtaş, “Bizim birlik dediğimiz şey teklik değildir. Bizim birlik dediğimiz halkların bütün özgürlüklerini koruyarak, inancını, kültürünü koruyarak özgürlük mücadelesi etrafında kenetlenmesidir” dedi. Bu gün halkların özgürlüğü için ellerinde olan bütün imkan ve olanakları kullanmaları gerektiğini ifade eden Demirtaş, halkların daha fazla birlik olması gerektiğini belirtti. Süreç ile birlikte Ortadoğu halklarının önüne bir fırsat çıktığını ifade eden Demirtaş, “Burada şüphesiz ki bütün devrimcilerin katkısı yadsınamaz. Ama Kürtler kendi örgütlenmesini adım adım ördü ve örgütlü bir halk gerçeğine dönüştü. Şimdi Türkiye’nin batısında da o perde kalkıyor. Türkiye’nin batısında da insanlar Türkiye’nin gerçeği ile tanışıyorlar. Mücadelenin özgürleştirici ruhuyla tanışıyorlar. Bu Türkiye halkları açısından büyük bir fırsattır. Özgürlüğü yakalamak açısından tarihi bir fırsattır” dedi. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın halka güvenerek süreci başlattığını belirten Demirtaş, Öcalan’ın Dersim halkına selamını getirdiğini söyledi.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI BDP’YE GEÇTİ

Konuşmasının ardından Demirtaş, partisinden istifa eden CHP’li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e rozet taktı. Sarıgül CHP’de bir değişimin olmadığını özellikle barış sürecinin başlaması ile birlikte CHP’nin aldığı tutumdan kaynaklı partisinden istifa ettiğini ifade etti. Tek listeyle gidilen seçimde il başkanı Ergin Doğru oldu. Demirtaş, kongrenin ardından DÖKH öncülüğünde Alacık yol ayrımında kurulan ‘Demokratik Kurtuluş ve Çözüm Çadırı’nı ziyaret etti. (DersimEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayat Televizyonu Alman basınında

SONRAKİ HABER

AVM yok kışla var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa