08 Haziran 2013 12:18

AVM yok kışla var

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, Gezi Parkı’nda kesinlikle bir AVM, otel, rezidans olmayacağını açıkladı.Taksim Gezi Park konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlandı. Gezi Parkı alanında 50 bin metre kare civarında 563 ağaç bulunduğunu, bunlardan 72 ağacın taşınabilecek nitelikte olduğunu ve çaplarının 40 santimin

AVM yok kışla var
Paylaş

Taksim Gezi Park konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlandı. Gezi Parkı alanında 50 bin metre kare civarında 563 ağaç bulunduğunu, bunlardan 72 ağacın taşınabilecek nitelikte olduğunu ve çaplarının 40 santimin altında bulunduğunu söyleyen Topbaş, kalan 26 ağacın ise taşınır ama “risklerin var” olarak görüldüğünü açıkladı. Gezi Parkı’na AVM projesine ilişkin olarak Topbaş, “Belki ilk defa burada söylemiş olacağım. Burada bir AVM kesinlikle düşünülmüyor, otel yok, rezidans yok. Yani bundan sonraki adımlardaki çalışmalarda bir kent müzesi, Sayın Başbakanımızın özellikle üzerinde durduğu, kentle yaşayan bir müze” dedi.
Topçu Kışlası için mahkemeden, plan notlarında bir değişikliği öngören karar çıkmasının, işlerini kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağına ilişkin bir soruya Topbaş, “Bu planlar, yürütmeyi durdurma, bunlara ilişkin çalışmalar var. O plan bildiri nasıl olur ama bundan sonraki yapacağımız çalışma, burada AVM’si olmayan, oteli, rezidansı olmayan bir kent müzesi olacak. Meydanla bütünlenecek” diye yanıtladı.

Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya giden grubun, “Yol ver gidelim, Taksim’i ezelim” yönündeki, çok tepki çeken sloganlarının hatırlatılması üzerine, “Maalesef bunları zaman zaman yaşadık, gördük. Bu tip topluluklara provokatörler katılır. Doğru değil. Maalesef çok maksadını aşan eleştiriler var. Çok maksadını aşan ağza alınmayacak ifadeler var, Başbakanımızla ilgili, genelle ilgili olsun. Bunlar hoş değil” ifadelerini kullandı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Özgürlük için önemli bir fırsat

SONRAKİ HABER

Galatasaray’ın bileği bükülmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...