10 Haziran 2013 10:30

Aygün: Polis terör örgütüne döndü

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı eylemlerine yapılan polis müdahaleleri ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Aygün, “Polis suç işliyor. Suç örgütü gibi davranıyor. Polis bir terör örgütüne dönüşmüş durumda. Tayyip Erdoğan’ın muhafızı olabilir, hükümet t

Aygün: Polis terör örgütüne döndü
Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı eylemlerine yapılan polis müdahaleleri ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Aygün, “Polis suç işliyor. Suç örgütü gibi davranıyor. Polis bir terör örgütüne dönüşmüş durumda. Tayyip Erdoğan’ın muhafızı olabilir, hükümet tarafından görevlendirilmiş de olabilir ama şu anda devlet adına terör uygulayan başlıca güç durumuna geldi” dedi.
Aygün, Ankara’da Kızılay’da Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Ethem Sarısülük’ün ailesiyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Ethem Sarısülük’ün ailesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Basın toplantısında suç duyurusu dilekçesi dağıtıldı. Suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi: “Ethem Sarısülük’ü aşırı ve orantısız güç kullanarak ateşli silahla yakın mesafeden vuran üniformalı polis memurunun, polis memurlarının şiddet ve zor kullanması yönünde emir ve talimat veren amirlerinin, silah kullanımını görmüş olup olay yerinde müdahale etmeyen polis memurları ve amirlerinin tespit edilerek tutuklanmaları ve cezalandırmaları için haklarında dava açılmasına karar verilmesini müvekkiller adına arz ve talep ediyoruz.”
Basın toplantısında konuşan Aygün, “Ethem’i polis kurşunuyla komaya soktu devlet. Ethem’in katili olan polis büyük haber bültenlerinde görüntüsü de yayınlandığı halde bugüne kadar kimliği dahi açıklanmadı, tutuklanmadı” dedi.

‘O POLİS TUTUKLANMAK ZORUNDA’

Bir basın mensubunun Başbakanın açıklamalarını hatırlatması üzerine Aygün, “Polis suç işliyor. Suç örgütü gibi davranıyor. Polis bir terör örgütüne dönüşmüş durumda. Tayyip Erdoğan’ın muhafızı olabilir, hükümet tarafından görevlendirilmiş de olabilir ama şu anda devlet adına terör uygulayan başlıca güç durumuna geldi. Bu haliyle polis bu halkın polisi olamaz. Halkı öldüren, kasten öldürmeye çalışan bir güç halkın koruyucusu olamaz. Başbakan manipülasyon yaratıyor. Mitinglerini de meydanlara doldurduğu polislerle yapıyor. AKP’li belediyelerden zorla getirilen insanlarla yapıyor. Böyle bir başbakan olamaz. Açıklamaları kabul edilemez. Ethem Sarısülük’ü vuran ve görüntüleri olan polis tutuklanmadıkça diğer polislerin devlet terörü uygulayan tavırlarından vazgeçmesi mümkün değil. O polis tutuklanmak zorunda” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İBB’den Gezi Parkı önerisine ret

SONRAKİ HABER

Alevilerle ve solcularla görüşmeyen AKP danışmanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...