11 Temmuz 2013 12:32

NSU davasında katilleri tanıklık yapmaya çağırdılar

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde bugün görülen 22. davada, 8’i Türkiye’den olmak üzere toplam 10 kişiyi öldüren ırkçı terör örgütü üyelerinin tanık olarak arandığı ortaya çıktı. NSU’nun öldürdüğü 4 kişi olan Habib Kılıç’ın öldürülmes

NSU davasında katilleri tanıklık yapmaya çağırdılar
Paylaş
Yücel Özdemir

Bugünkü duruşmada tanık olarak dinlenen Münih Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser J. Wilfling, cinayetten sonra iki kadının olay yerinde sportif giysili iki bisikletliği gördüğünü anlattığını ancak bunların cinayeti işleyebileceği üzerinde durulmadığını kabul etti. Ancak, tanıkların anlatımlarından yola çıkılarak bisikletli iki kişi tanık olarak dinlenmek istendi. Olaydan hemen sonra Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasına 29 Ağustos 2001’de Kılıç’ın dükkanının bulunduğu sokaktan geçen iki bisikletliye tanıklık yapma çağrısı yapıldı.

Komiser Wilfling,bugün yaptığı açıklamalarda bu iki kişinin bisikletle kuryelik yapan iki kişi olabileceği üzerinde durulduğunu ifade etti.

Münih polisinin tanıklık için davet ettiği iki bisikletlinin diğer cinayetler sırasında da bisiklet kullanan Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos olduğu anlaşılıyor.

Dördüncü kurban Habib Kılıç’ın öldürülmesi sırasında görülen iki bisikletli diğer cinayetler sırasında da görülmüştü. Wilfling, Kılıç’ın öldürülmesinin seri cinayetlerin devamı olduğunu düşündüklerini ve bu yüzden de Federal Kriminal Dairesine haber verdiklerini söyledi.

İLGİNÇ İDDİA!

Münih Emniyeti tarafından yürütülen soruşturmada Habib Kılıç’ın neden uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülmüş olabileceği yönünde müdahil avukatların sorularını yanıtlayan Başkomiser Wilfling, Kılıç’ın sadece Türklerle ilişkisi olduğunu, Almanlarla bir ilişkisinin olmadığını bu nedenle de öldürenlerin de Türkler olabileceğinden yola çıktıklarını söyledi.

Müdahil avukatların ısrarlı soruları üzerine Wilfling, o zaman iki bisikletlinin kendileri için normal tanıklar olduğunu söyledi.


SALONDA GERGİN ANLAR

Başkomiser Wilfling’in öldürülenlerle uyuşturucu ticareti arasında bağlantı kurma ve Hollanda’ya uzanan izlerin bulunduğunu söylemesi üzerine salonda gergin anlar yaşandı. Avukat Menderes Erdal, söz alarak neden cinayetlerin arakasında neonazilerin olduğunun hesaba katılmadığını, Solindeni, Mölln cinayetlerinden haberinin olup olmadığını sordu.
Mahkeme Başkanı Manfred Götzl, Erdal’ı uyararak konuyla ilgili sorular sormasını istedi. Ancak Erdal sorularında ısrar edince duruşmaya kısa bir süre ara verildi. Federal Savcı Herbert Diemer de kurban yakınlarının avukatlarını uyararak NSU ile ilgili sorular sormalarını istedi. (Münih/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tayfa’da açık hava sineması

SONRAKİ HABER

Ünal’la ‘Sinema’ atölyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...