20 Temmuz 2013 17:44

Hinduluk ineği sevmekse dört dörtlük Hindu’yum

Ankara Kuğulu Park’ta gerçekleşen forumda Başbakanın söylediği “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük Alevi’yim” sözlerine tepki vardı. Foruma katılan İhsan Eliaçık, bu sözlere “Hinduluk ineği sevmekse, ben de dört dörtlük Hindu’yum” diye karşılık verdi.KESK Ankar

Hinduluk ineği sevmekse dört dörtlük Hindu’yum
Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu’nun önceki akşam düzenlediği foruma, Antikapitalist Müslümanlar’ın Sözcüsü İhsan Eliaçık, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ve Birgün Gazetesi Yazarı Doğan Tılıç katıldı. Foruma Ankaralıların katılımı yoğun oldu.
Moderatörlük yapan Birgün Gazetesi Yazarı Doğan Tılıç, Başbakanın Gezi Parkı’nda ücretsiz stantların kaynağını enteresan bulmasına cevap verdi: “Her şeyin parayla alınıp satılacağını düşündükleri için onlara enteresan geliyor.”

‘BAŞBAKAN ELİNE, BELİNE, DİLİNE SAHİP OLMADI’

Ankara’daki eylemlerde polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de, Başbakanın Alevilikle ilgili sözlerine tepki gösterdi. “Aleviliğin temelinde eline, beline, diline sahip olmak vardır. Başbakan eline sahip olmadı, çevresindekileri zengin etti. Beline sahip olmadı, çoğu kolluk kuvveti olan binlerce taciz ve tecavüzcüyü serbest bıraktı. Diline sahip olmadı, halkı aşağılamaya devam etti” diye konuştu.

‘MAZLUMUN DA ZALİMİN DE KİMLİĞİ SORULMAZ’

Forumun en dikkat çekici konuşması ise İhsan Eliaçık’tan geldi. Mazluma kimlik sorulmayacağını peygamber ve Kur’an’dan öğrendiklerine dikkat çeken Eliaçık, “Zalimin de kimliği sorulmaz. Müslüman olan zalime de karşı çıkılır. Direnişte kimse Türk- Kürt,  Alevi- Sünni diye ayrım yapmadı. Yalnızca, mülk sahipleri ve alın teriyle geçinenler ayırımı yapılması gerekir” dedi. Başbakanın “Alevilik, Ali’yi sevmekse, ben dört dörtlük Aleviyim” sözünü de hedefe koyan Eliaçık, “Hinduluk ineği sevmekse, ben de dört dörtlük Hindu’yum” dedi.

 


KAMERA KAYITLARI SİLİNİYOR

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, öğrencilik yıllarının eğlence, dinlence yeri olan Kuğulu Park’ın şimdi direniş alanı olmasına şaşırmakla birlikte sevindiğini söyledi. Eskişehir’de eli sopalı sivil kişiler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz cinayetinin kamera kayıtlarının silindiğine dikkat çeken Polat, “2007 yılından bu yana 28 kişi karakollarda ölü bulundu. Hepsinde de polis kameraları nedense kayıtta değildi” diye konuştu.
CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, eylemlerin Türkiye’den sonra Brezilya’da da neoliberal politikalara karşı başladığını ifade ederek, “Bastırıldı” sözlerine rağmen mücadelenin devam ettiğini dile getirdi. Cihaner, AKP’ye oy veren kesimlere Gezi süresini anlatma konusunda eksik kalınmasını da eleştiri olarak sundu. (Ankara/EVRENSEL)


ORTADOĞU FORUMLARDA

Beylikdüzü’de yapılan forumda bu kez “Ortadoğu’daki halk hareketleri” konuşuldu. Konuşmacı olarak Gazetemiz Yazarı Mustafa Yalçıner ve Yazar Sungur Savran katıldı. Yalçıner Ortadoğu’daki halk hareketlerini Gezi’yle birlikte değerlendirdi ve “Mısır’da olan bir darbedir. Halk, talepleri için sokağa çıktı. Ancak askerler, eylemleri çalarak sistemlerini korumak için yönetimi ele aldı” dedi. Sungur Savran da, Akdeniz’in bir devrim havzası haline geldiğini ifade ederek, “Türkiye’de bu havzanın içerisindedir. Kapitalist kriz bu ülkeleri bu hale getirmiştir. Ve bu hareketler sürecektir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cenk Akyol ve AKP’nin kültür savaşı

SONRAKİ HABER

10 yıllık pratikten birkaç cümle - Gezi Direnişi ve LGBT hareket

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...