01 Ağustos 2013 15:04

Onlar kazanırsa biz de kazanırız

MMK Metalurji işçilerinin grevi devam ederken sıcak haddehane ve çelikhanenin kapatılması nedeniyle 11 ay önce ücretsiz izne gönderilen işçiler de grevdeki arkadaşlarını ziyaret etti. Ücretsiz izne gönderilen işçiler, 11 aydır mağdur olduklarını belirtiyor. Grevdeki işçilere destek olmak için MMK Met

Onlar kazanırsa biz de kazanırız
Paylaş
Cumali Akkaş
 
Ücretsiz izne gönderilen işçiler, 11 aydır mağdur olduklarını belirtiyor. Grevdeki işçilere destek olmak için MMK Metalurji önündeki grev çadırına gelen işçiler kendilerinin de 11 aydır işe geri çağırılmayı beklediklerini söyledi.
 
Çelikhane ve sıcak haddehanenin kapatılması nedeniyle MMK Metalurji yönetimi yaklaşık 700 işçinin işine son verdi. 11 ay boyunca süren bu durum nedeniyle ücretsiz izne çıkan işçilerin büyük bir kısmının çıkışlarını aldığını aktaran bir işçi, yaklaşık 200 civarında işçinin ise hala işe çağırılmayı beklediklerini belirtti. Ne zaman işe çağırılacakları konusunda bir bilginin olmadığını dile getiren işçi, fabrikanın onlara çıkış vermediğini işçilerin kendi istekleri ile işten çıkmalarını beklediklerini vurguladı. 
 
BORÇLA EV GEÇİNDİRİYORLAR
 
İşçilerin tazminatlarını vermemek için böyle yapıldığını söyleyen işçi, “11 aydır ne işsizlik maaşı alabildik ne de başka bir şey. İşçilerin hepsi mağdur. Ben 11 ay önce çalışırken araba için aldığım krediyi ücretsiz izne gönderilince harcamaya başladım. Şimdi bu kredi de bitti. Annemden aldığım harçlıklarla evimi geçindiriyorum. Çoğu arkadaşımız günü birlik işlerle yaşamaya çalışıyor. Hala geri çağırılmayı bekleyen işçiler olarak mağduruz. İçerdeki arkadaşlarımız ise hakları için grevdeler. Biz de onlara destek olmaya geldik. Biz de bu fabrikanın işçisi sayılırız. Arkadaşlarımız kazanırsa biz de kazanacağız. Sonrasında ise çelikhane ve sıcak haddehanenin açılmasını ve işlerimize dönmeyi umut ediyoruz” diye konuştu. (Dörtyol/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR'de grev kararlılıkla sürüyor

SONRAKİ HABER

Milyonların gözü kulağı bu masada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...