08 Ağustos 2013 16:11

Fukişima temizlenecekmiş

JAPONYA’da başbakanlık, depremde zarar görüp radyoaktif su sızdırmaya başlayan Fukuşima nükleer santralinin temizlenmesi konusunda bir dizi söz verdi.Çarşamba günü bir yetkili günde 300 ton yüksek derece radyoaktif suyun deniz suyuna karışıyor olabileceği uyarısında bulunmuştu.‘TOPRAK DONDURULSUN’Japonya

Fukişima temizlenecekmiş
Paylaş

Çarşamba günü bir yetkili günde 300 ton yüksek derece radyoaktif suyun deniz suyuna karışıyor olabileceği uyarısında bulunmuştu.

‘TOPRAK DONDURULSUN’

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, sızıntının durdurulması yolunda hükümetin “sert önlemler” alacağını söyledi. Görüşülmekte olan önerilerden biri, santralin üstüne kurulu olduğu toprağın dondurulmasını içeriyor.
2001 yılında deprem ve tsunami sonucunda büyük zarar gören nükleer santral son aylarda su sızıntıları ve elektrik kesintileriyle boğuşuyor.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abe “Nükleer santrali işleten Tokyo Electric şirketine güvenmektense hükümet önlemler alacak. Bu acil bir mesele” dedi.
CLSA yatırım şirketinin Tokyo’da bulunan Asya Pasifik şubesinde uzman Penn Bowers, BBC’ye yaptığı açıklamada, temizlik operasyonuna gelince santral işletmecisi Tepco’ya nazaran hükümetin daha aktif olduğunu söyledi. Bowers, “(Hükümet) şirkete sermaye yatırımı yaptıysa da şimdiye kadar santralin günlük operasyonlarına doğrudan müdahale etmemişti” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Onlarca dekar meşelik kül oldu

SONRAKİ HABER

Arsa mağdurları belediye önünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...