29 Ağustos 2013 11:47

Rusya ve İran 'diplomatik çözüm' diyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de kim olursa olsun kimyasal silahın kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.Kremlin Sarayı basın bürosundan yapılan açıklamada, Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında bir telefon görüşmesinin yapıldığı kaydedildi.İran tarafının isteği üzerine gerçekle

Rusya ve İran 'diplomatik çözüm' diyor
Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de kim olursa olsun kimyasal silahın kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kremlin Sarayı basın bürosundan yapılan açıklamada, Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında bir telefon görüşmesinin yapıldığı kaydedildi.

İran tarafının isteği üzerine gerçekleştirilen görüşmede liderler, Suriye ile ilgili konuya özel yer ayırdı. Kremlin açıklamasında, “Her iki taraf prensip olarak kim olursa olsun kimyasal silahın kullanılmasının kabul edilemez olduğuna inandığını ifade etti. Suriye ihtilafı için dış askeri müdahele yönünde yapılan çağrıları göz önünde bulunduran liderler, kesinlikle siyasi-diplomatik araçlarla çözüm yolu bulunması gerektiği üzerinde durdu” bilgisi verildi. (Moskova/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Akdeniz’e yeni savaş gemileri gönderiyor

SONRAKİ HABER

BM denetçileri Cumartesi Şam'dan ayrılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...