05 Eylül 2013 11:56

Yandaş medya da koalisyonu hak ediyor!

G20 Zirvesi başlarken, ‘Suriye krizi’ G20’de önemli bir yer tutuyor. Günler öncesinden başlayan, ‘Suriye’ye askeri müdahale’ tartışmaları devam ederken, medya günlerdir savaş çağrıları yapmaya devam ediyor.Medyanın savaş çığırtkanlığı, G20 Zirvesi öncesinde de tavan yaptı. Erdoğan’ın, &l

Yandaş medya da koalisyonu hak ediyor!
Paylaş
Erdi Tütmez

Medyanın savaş çığırtkanlığı, G20 Zirvesi öncesinde de tavan yaptı. Erdoğan’ın, ‘Türkiye savaşa her an hazır. Peki ya Suriye hazır mı?​’ sözleri bugün medyanın manşetlerini süsledi. Hükümetin günlerdir yaptığı açıklamaları, Başbakan Erdoğan’ın tehditlerini manşetlere çıkaran yandaş medya, Başbakan hapşursa neredeyse hep bir ağızdan ‘çok yaşa!’ diyecek!

ERDOĞAN’IN SÖZÜ MANŞET OLUYOR

Yandaş medya bugün Erdoğan’ın G20 Zirvesi öncesi yaptığı açıklamaları manşete çıkardı. Gazeteler hep bir ağızdan ‘Biz de savaşa hazırız’ diye haykırdı.
Sabah gazetesi, ‘Biz her türlü koalisyona hazırız’ manşetiyle bugün okuyucularının karşısına çıktı. Erdoğan’ın ‘Savaşa hazırız’ diyerek Suriye’yi tehdit etmesini mutlulukla karşılayan Sabah, Suriye’ye yönelik askeri müdahaleyi büyük bir heyecanla beklemeye devam ediyor.
Suriye’ye yönelik müdahale tartışmalarının ilk başladığı günden bu yana manşetleriyle savaşı öven; haberleriyle kan donduran Türkiye gazetesi bugün de manşetten, ‘Biz Hazırız Ya Siz’ dedi. Erdoğan’ın G20 Zirvesi öncesi net bir mesaj verdiğini aktaran Türkiye gazetesi, savaşın ‘eli kulağında’ olduğunu ve her an müdahalenin başlayacağını yazdı.
Akşam gazetesi de her gün Erdoğan’ın sözlerini manşete çıkarmaya devam ediyor. ‘Her Koalisyona Varız’ manşetiyle çıkan Akşam, manşetin spotuna da Erdoğan’ın ‘Biz hazırız ya siz’ sözüne yer verdi.
HaberTürk de savaşa ‘hazır’. ‘Biz zaten her şeye hazırız’ manşetiyle çıkan HaberTürk, manşetin spotlarında da Erdoğan’ın açıklamalarını gördü.
Bugün gazetesi de Erdoğan’ın ‘Her türlü koalisyonda yer almaya hazırız’ sözlerini manşete çıkardı.
Takvim gazetesi bugün ‘Vurmaya hazırız’ manşetiyle çıktı. Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etme konusunda her zaman hazır olduğunu belirten Takvim, Esad’ın köşeye sıkıştığını iddia etti.
Güneş gazetesi bugün ilginç bir manşetle okuyucularının karşısına çıktı. ‘Esad bak git’ manşetiyle espri yaptığını sanan gazete, Esad’a kendi ağzından ‘Kendi zavallı haline bak’ dedi.

ULUDERE’DE İNSANLIK SUÇU İŞLEMEDİN Mİ?

Başbakan Erdoğan’ın dün sarf ettiği, “Kimyasalı rejim bile kabul etti ama olmasa bile sivilleri katletmek insanlık suçu’ açıklamaları akıllara Roboskî katliamını getirdi. Ancak Star gazetesi Erdoğan’ın bu sözlerini büyük bir iştahla manşete çıkarırken, Erdoğan’ın dünyaya demokrasi dersi verdiğini, yalan yanlış haberlerle okuyuculara yutturmaya çalıştı. Roboskî katliamında günlerce susarak haber yapmayan yandaş medya Erdoğan’ın bu sözlerini manşete çıkardı. Bu sözlerden ne Erdoğan ne de yandaş medya utandı!

ÖNCEKİ HABER

Ali'yi öldürenler 'kasten adam öldürmek'ten yargılanacak

SONRAKİ HABER

'Suriye'ye saldırı, nükleer felakete yol açabilir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...