06 Eylül 2013 16:50

'ODTÜ'de yaşananların gereği yapılacak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi sonrası yaptığı basın toplantısında, Suriye'deki gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu.Erdoğan, "Suriye'deki gelişmelerin teşhisi üzerinde ısrarla durduk. Burada bir hedef saptırması var. Kimyasal silahlarla saldırı üzerinde hasssiyetle durulurken, 100 bin insanın öldürülmesi

'ODTÜ'de yaşananların gereği yapılacak'
Paylaş

Erdoğan, "Suriye'deki gelişmelerin teşhisi üzerinde ısrarla durduk. Burada bir hedef saptırması var. Kimyasal silahlarla saldırı üzerinde hasssiyetle durulurken, 100 bin insanın öldürülmesi gözardı ediliyor. Kimyasal bombayla öldürenler suç işliyor da tankla topla uçaktan atılan bombalarla insan öldürenler, 7 milyon kişiyi göçe zorlayanlar suç işlemiyor mu?"şeklinde konuştu.

Bir iki fok balığı öldüğünde dünyayı ayağa kaldıranların 100 bin kişinin ölümüne kulak tıkamasının anlaşılmaz bir tavır olduğunu vurgulayan Erdoğan , "Bir de şu soru soruluyor, ' Esed gidince ne olacak ?' bu sorunun cevabı gayet basit. Şu andaki durumdan daha iyi olacak. Halkını bombalarla, kimyasal silahlarla öldüren bir zalimin gidişinde elbette ki hayır vardır." dedi.

Başbakan Erdoğan ODTÜ’de yaşanan olayın gereğinin yapılacağını söyledi.
Kimin nerede durduğunu göstermesi açısından çok önemli bir olay olduğuna değinen Erdoğan, “Kimlerin kimleri ötekileştirdiği ortada… Bu ötekileştirme fiilini her zaman sol yapmıştır. Türkiye’de sol her zaman ötekileştirmiştir. Bu ülkenin evlatlarına ötekileştirme kampanyası yürütülüyor.” eleştirisi getirdi.

“O üniversite sadece senin değil ki? Bahçe bekçisi gibi davranıyorlar..” ifadelerini kullanan Başbakan şu şekilde devam etti: “Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değil. Sen hangi hakkı kullanacaksan, başkası da o hakkı kullanır. YÖK, gereğini yapılacaktır, bunun takipçisi olacağız.”

Yaşanan gelişmenin polisin neden üniversitede görev yapmasını istediğinin ispatı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “O kızlarımız orada diğerlerinin sahip olduğu hakkı kullanacak. Onların özlediği Türkiye çok gerilerde kaldı. Biz yeni bir Türkiye inşa ediyoruz.” dedi. Erdoğan olaya müdahale etmemeleri nedeni ile de üniversite güvenlik görevlilerini fr eleştirdi.

ODTÜ’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı ile ilgili rektör ve öğretim grevlilerin de desteklediği bir çalışmaya bir kısım öğrencilerin karşı çıkmasını eleştiren Başbakan Erdoğan, “Bunlar hiçbir hizmete müsaade etmiyor. Ön kesildiğinde ön açmak güvenlik güçlerinin görevi.” ifadelerini kullandı.(ST. PETERSBURG )

ÖNCEKİ HABER

Eti Krom işçilerinin yürüyüşüne polis engeli

SONRAKİ HABER

ODTÜ Rektörü: İnceleme başlattık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa