07 Eylül 2013 08:49

Börklüce diyarından ODTÜ’ye bin selam!

ODTÜ’de polisin öğrencilere ve halka yönelik saldırısı, Karaburun Bilim Kongresi’nde tepkiyle karşılandı. Saldırının hemen ardından kongrede oturum ve sunumlarda saldırıya tepki gösterildi. Akşam saatlerinde yapılan yürüyüşle ODTÜ’deki polis saldırısına ilk eylemli tepki de Karaburun’dan geldi.Karaburun merk

Börklüce diyarından ODTÜ’ye bin selam!
Paylaş

Karaburun merkezden iskele meydana yapılan yürüyüş sonrası yapılan basın açıklamasında, ODTÜ’ye yönelik saldırı kınandı. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bu sabaha karşı; ormanını, mahallesini, yaşam alanlarını savunan Yüzüncü Yıl ve Çiğdem mahalleleri halkı ile ODTÜ öğrencilerinin, artık sistematik hale gelen polis terörüne maruz kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Sabah baskınıyla, mahalle halkı ve ODTÜ öğrencilerinden oluşan Yüzüncü Yıl İnsiyatifi’nden 14 direnişçi darp edilerek gözaltına alınmıştır. Sonrasında, polis şiddetini protesto eden ve direniş alanına sahip çıkan 5 direnişçi daha aynı şekilde gözaltına alınmıştır. TOMA’ların, akreplerin ve çevik kuvvetin eşliğinde yıkımlara başlanmış ve ağaçlar katledilmiştir. An itibariyle, polis terörü şiddetlenerek devam etmektedir.”

FAŞİST ZİHNİYETİN TA KENDİSİ!

Hükümetin zihniyeti “Yaşam alanlarımızı rant uğruna talan eden, doğa düşmanı, beton meraklısı, faşist zihniyet” olarak tanımlanırken açıklamada şunlar söylendi: “Bizler, Karaburun Bilim Kongresi olarak; AKP’nin insan ve doğa karşıtı politikalarına karşı Yüzüncü Yıl ve Çiğdem mahalleleri halkı ve ODTÜ öğrencilerinin direnişini destekliyoruz. Sanmasınlar ki; Gezi direnişiyle başlayan halk ayaklanması, AKP polisi tarafından bastırılabilmiştir. ODTÜ direnişinin de gösterdiği gibi, Gezi’de ‘Bu daha başlangıç!’ diyen halk, ‘mücadeleye devam!’ etmektedir. Ve biz biliyoruz ki; Gezi’yi sahiplenen Türkiye halkları, ODTÜ direnişine de sahip çıkacaktır. Tüm direnenlere Börklüce diyarından bin selam!” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ'ye müdahale devam ediyor

SONRAKİ HABER

'6-7 Eylül olayları Türkleştirme politikalarının sonucudur'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...