13 Eylül 2013 13:29

Tartışılan yol inşaatı kaçakmış

Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin ODTÜ’den geçecek otoyol projesinin ihalesinde usulsüzlük yapıldığı ileri sürüldü. İddialar üzerine 100. yıl ve Çiğdem Mahallesi sakinleri, ihalenin iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Dava başvurusu sonrasında yapılan basın açıklamas

Tartışılan yol inşaatı kaçakmış
Paylaş

ODTÜ yönetiminin itirazları sonucu otoyol inşaatının 26 Haziran’da askıya alındığı, ancak yapım ihalesinin proje imara açılmamış ve askıdan inmemişken sonuçlandığı ortaya çıktı.
Projenin iptali için mahkemeye dava açan mahalleli, dava başvurusu sonrasında basın açıklaması düzenledi. Mahalleli açıklama sırasında “Yaşasın 'yol'suzluk mücadelemiz”, “Aramıza yollar girdi” yazılı pankart taşıdı. Açıklamaya ODTÜ’lü öğrenciler ve akademisyenler de destek verdi.

‘İNŞAATI KAÇAK OLARAK BAŞLADI’

Mahalleli adına konuşan Şule Güleç, proje yapım ihalesinin usulsüz olduğunu CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’dan öğrendiklerini söyledi. Belediyenin otoyol yapımına kaçak olarak 1 yıl önce başladığını söyleyen Güleç, “Belediye henüz imarı planı olmayan projenin ihalesini yapmış. Üstelik kaçak olarak da inşaatına başlamıştır” dedi.
Ayrıca ODTÜ’nün itirazı üzerine projenin bir süre askıda kaldığına da dikkat çeken Güleç, “İtiraz sonucu proje 30 gün askıda kalmıştır. İmar Kanunu’na göre ise projenin imar planı askıdan inince kesinleşir” diye konuştu.
Yapım ihalesinin de Söğüt İnşaat’a verilmesinin manidar olduğunu belirten Güleç, “Nedense ihale belediyenin bütün projelerini kazanan aynı inşaat şikesine verilmiştir” dedi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hint mahkemesi tecavüzcülere idam cezası verdi

SONRAKİ HABER

Metin Oktay mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...