09 Haziran 2011 11:36

CHP Dersim adayı, Evrensel ve Özgür Gündem’i savcıya şikayet etti!

CHP’nin Dersim Milletvekili Adayı Avukat Hüseyin Aygün, 80 yaşındaki yüzde 91 iş görmez raporu olan müvekkilinin beyanlarını haberleştiren Evrensel Gazetesi, Özgür Gündem ve DİHA hakkında suç duyurusunda bulundu. Aygün’ün suç duyurusunu değerlendiren savcılık, Evrensel ve Özgür Gündem gazetele

CHP Dersim adayı, Evrensel ve Özgür Gündem’i savcıya şikayet etti!
Paylaş

CHP’nin Dersim Milletvekili Adayı Avukat Hüseyin Aygün, bitkisel hayata giren ve yüzde 91 iş göremez raporu olan müvekkili Ali Ağu’yu (80) ‘Avukatlık ücretini ödeyemediği’ iddiasıyla mahkemeye verdiğini açıklayan oğlu Binali Ağu’nun beyanlarını haberleştiren DİHA Dersim muhabiri Ferhat Arslan ile bu haberi yayınlayan Özgür Gündem Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü ve aynı açıklamaları haberleştiren gazetemiz muhabiri Cumhur Daş ile Evrensel Gazetesi sorumlu yazıişleri müdürü hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı, her iki gazetenin sorumlu yazı işleri müdürleri ve muhabirler hakkında soruşturma açtı. Aygün’ün suç duyurusunda ‘haberin yalanlanmaması’ ve ‘hakaret’ iddiasıyla soruşturma açılması dikkat çekti. Başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa çağrılan DİHA muhabiri Ferhat Aslan ifade verdi. Arslan, mağdur olan Ağu ailesinin verdiği beyanatlar doğrultusunda haberi yaptığını, davadan men edilen Avukat Hüseyin Aygün’ün Ali Ağu’nun davasından avukatlık ilkelerine uymadığının mahkemece onaylandığını hatırlattı.

BARO AYGÜN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Aygün’ün basın özgürlüğünü kısıtlamak adına hukuki süreç başlattığını ifade eden Arslan, medyaya yansıtılan dava ile ilgili Tunceli Barosu’nun Aygün hakkında başlattığı soruşturmanın da devam ettiğini belirtti. Arslan, “CHP Milletvekili adayı Hüseyin Aygün, gazetecileri hukuki kıskaca alarak kendisini aklamaya çalışmaktadır. Ancak müvekkilinin tekerlekli sandalyesine, oksijen tüpüne ve hasta yatağına icra yolu ile göz diktiği, hem mahkeme tutanaklarıyla hem de Dersim kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir” dedi.

Aygün’ün suç duyurusu üzerine tekerlekli sandalyesine haciz girilen yüzde 91 felçli Ali Ağu’nun durumunu basına anlatan oğlu hakkında da ‘hakaret’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Ağu, 2 yıldır Hüseyin Aygün mağduru olarak mahkeme kapısında olduklarını belirterek, Aygün’ün Dersim halkı ve kamuoyunun vicdanına havale ettiğini söyledi. Ağu, “Ben savcılıkta ifade verdim. Basına verdiğim demeç harfi harfine mahkeme tutanaklarına geçiyor. Böyle biri nasıl Dersim’i temsil edebilir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belediye emekçileri ayrımcılığa karşı AKP’ye yürüdü

SONRAKİ HABER

Gazeteci Kurşun’a bu kez 166.5 yerine 10.5 yıl ceza verildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...