20 Haziran 2011 06:54

‘Laz Marks’ yine mahkeme salonundaydı

Tunceli İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda geçtiğimiz yıl Laz Marks adlı oyunu sergileyen Tiyatro Oyuncusu Haldun Açıksözlü’ye Tunceli Sulh Ceza Mahkemesinde “Suçu ve Suçluyu Övmek” iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede Mazlum Doğan ve İbrahim Ka

‘Laz Marks’ yine mahkeme salonundaydı
Paylaş

Bu sözleri nedeniyle hakkında dava açılan Haldun Açıksözlü Beyoğlu Sulh Ceza Mahkemesinde talimat duruşmasında hazır bulundu. Duruşmaya Avukatları Hüseyin Güçlü ve Ömer Kavili ile katılan Açıksözlü’nün avukatları, 6 ay önce görülen duruşmada iddianamede, suçlu olarak gösterilen Mazlum Doğan ve İbrahim Kaypakkaya’nın hangi suçlar dolayısıyla suçlu addedildiklerinin ortaya konulmasını mahkemeden istendiğini hatırlattı. Mahkemeye, Doğan ve Kaypakkaya hakkında açılan dava dosyalarının kendisine ulaşmadığını belirten Açıksözlü de bu dosyaları inceledikten sonra savunmasını hazırlayacağını belirtti.

‘GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İZLEYEBİLİRSİNİZ’

Mahkeme hakimi duruşmayı ertelerken “Laz Marks oyununa ben de gitmek istemiştim” dedi. Bunun üzerine Açıksözlü “Gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. Oyunu 76 bin kişi izledi. İzleyicilere dava açılmadı” dedi.

Duruşma çıkışında yaptığı konuşmada Açıksözlü “Oyun 217 kez tekrarlandı. 76 bin kişi izledi. Şu ana kadar hakkımda 4 dava açıldı. İzleyenlerin içi rahat olsun, izleyicilere dava yok” diye konuştu.

Avukat Ömer Kavili ise Mazlum Doğan ve İbrahim Kaypakkaya hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararının bulunmadığını belirterek, “Açılan bu davalar ile insanlar isyan kültüründen koparılmak isteniyor. Yurttaşları korkutmak için bu davalar açılıyor. Pir Sultan’dan gelen isyan kültürüyle günümüzün ve geleceğimizin bağları koparılmak istenmektedir” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kızılay Samsun Şubesi'ne operasyon

SONRAKİ HABER

Dahi Kemancı Aya İrini’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...