19 Mayıs 2015 00:22

Gazeteci Doğan Özgüden’i linç etme kampanyasına hayır!

Gazeteci Doğan Özgüden’i linç etme kampanyasına hayır!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Ergenekon davasında sapla saman birbirine karışmıştı. Olay, Siyasal İslam’ın, Kemalizm’den ideolojik intikamına dönüştürüldü. Böylece bu davada derin devletin suç, kin ve nefret mekanizmasının üstü örtüldü. Ve değişen siyasal dengeler nedeniyle Ergenekon sanıkları hep birlikte pirüpak ilan edildi. Buna nefret söylemli, inkarcı kampanyaların organizatörü Talat Paşa Komitesinin mensupları da dahil. Zaten Talat Paşa Komitesinin çalışmaları, asla gündeme gelmedi. Sessizce, “uyuyan hücreler “olarak bir köşeye çekildiler. Ergenekon’un sözde sivil yapılanması içinde yüzlerce dernek de kuruldu. Bunların bir parçası da Atatürk’ün adını istismar eden, Atatürkçü Düşünce Dernekleri. Ergenekon davasının siyasal pazarlıklarla kapatılmasından sonra uyuyan hücreler hareketlendi. Agos önüne çelenk bırakmalar, Perinçek davasına destek vermeler, vb. vb. Şimdi bir başka uyuyan hücre Belçika’da harekete geçti ve bir basın özgürlüğü anıtı olan efsanevi Akşam gazetesinin ve ANT dergisinin editörü, eşi İnci Özgüden ile birlikte, cuntaların suç dökümünü sergileyen Kara Kitap’ların hazırlayıcısı, bütün darbelere karşı ve insan ve azınlık hakları ihlallerine  40 yılı aşkın süredir aralıksız mücadele veren İnfo-Türk süreli yayınının mücahidi Doğan Özgüden’e çirkin bir saldırı kampanyası başlattılar. Neonazilerin gücü onun sesini susturmaya yetmez. Doğan Özgüden yalnız değil. Nitekim Onun için Türk, Kürt, Ermeni, Süryani demokratları hep birlikte seslerini yükselttiler.
Aşağıda onların ortak açıklamasına yer veriyorum:
Hümanist, insan ve azınlık hakları savunucusu Doğan Özgüden Türk inkarcılarının ve aşırı milliyetçilerinin yeni bir linç kampanyasıyla karşı karşıya bulunmaktadır.
1915 soykırımının 100. yılı anmaları sırasında bu çevreler (tıpkı 2008’de olduğu gibi) Doğan Özgüden’e karşı yeni bir iftira ve saldırı kampanyası başlattılar.
İnkarcıların hizmetindeki bir internet sitesi, Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği Onursal Başkanının imzasıyla bu kampanyanın başını çekiyor.
Ayrıntılar için bkz:
Kamuoyu dürüst bir gazeteci olarak Dogan Özgüden’in 60 yılı aşkın sürdürdüğü çalışmalarını, adaletsizlik ve haksızlıklara karşı tutarlı mücadelelerini, Türkiye’deki iktidar sahiplerine karşı ödünsüz tavrını, 1915 soykırımı konusunda onurlu tutumunu çok iyi tanıdığı gibi, bunun kendisini Türk devletinin, inkarcı ve  milliyetçi çevrelerin boy hedefi haline getirdiğinin de bilincindedir.
Bu çevrelere karşı 20 yılı aşkın süredir gösterilen hoşgörü Belçika topraklarında saldırganlığın gelişmesine ve Türk kökenli nüfusun bir kesiminin iyiden iyiye içine kapanmasına yol açmıştır.
Eğer bugün bu çevreler yukarıda sözünü ettiğimiz tehditlere başvurabiliyorsa, bu aynı zamanda belli Belçika siyasal partilerinin Türk devletinin güdümlendirdiği inkarcı ideolojinin yayılmasına da olanak sağlayan vurdumduymaz tutumunun eseridir.
Hiçbir iftira Doğan Özgüden’in kişiliğini yıpratamayacaktır.
Bu inkarcı ve aşırı milliyetçi çevrelerin sözlü ve fiziksel saldırganlığını iyi tanıyan kuruluşlar olarak kendilerine Doğan’ın yalnız olmadığını hatırlatıyoruz. Bu çağrının imzacıları olarak Özgüden’e tam destek ve dayanışmamızı bildiriyor, Belçika makamlarını da bu tehditler karşısında daha duyarlı ve tedbirli olmaya çağırıyoruz.
Brüksel, 13 Mayıs 2015
Belçika Demokrat Ermeniler Derneği
Belçika Asuri Enstitüsü
Brüksel Kürt Enstitüsü
Halkevi
Güneş Atölyeleri
Info-Türk Vakfi
İletişim:
Tel: 32-489-739 701

Not: Doğan Özgüden’in Vatansız Gazeteci adlı 2 ciltlik anıları Türkiye’de yayımlandı. Ama dağıtımı ulusalcılar tarafından engellenmekte, kitapevleri bu önemli anılara raflarında yer vermemekte. Bu kitaba ancak, internet satışı yapan kurumlardan ya da bizzat yayınevi merkezine giderek ulaşabilirsiniz. Lütfen yayınevini, neden kitapçılara ulaştırmıyorsunuz diye şikayet etmeyin! İyi bir okur aradığı kitaba her zaman ulaşır!
Bu arada, Nazım Alpman’ın Doğan Özgüden belgeselini de mutlaka izlemelisiniz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...