İsmail Bahçeci’nin akıbeti soruldu
Cumartesi Anneleri, bu hafta 24 Aralık 1994 tarihinde gözaltında kaybedilen Marmara Üniversitesi öğrencisi İsmail Bahçeci’nin akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri, bu hafta 24 Aralık 1994 tarihinde gözaltında kaybedilen Marmara Üniversitesi öğrencisi İsmail Bahçeci’nin akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için sürdürdükleri adalet arayışının 508. haftasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Bu hafta 24 Aralık 1994 tarihinde gözaltındayken İstanbul’da kaybedilen Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu öğrencisi İsmail Bahçeci’nin akıbeti soruldu. İsmail Bahçeci’nin kardeşi Umut Bahçeci, gerekli yerlere başvurmalarına rağmen Bahçeci ile ilgili 20 yıldır hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını söyleyerek, “Adalet ve Kalkınma Partisi ile yönetiliyoruz ancak, Türkiye’de adalet ile ilgili bir şey yok” dedi. Bahçeci, “Suçluların cezalandırılmasını istiyoruz, yoksa anaların elleri o katilerin üzerinden düşmeyecek” diye konuştu. Şırnak’ın Cizre ilçesinde de, 90’lı yıllarda gözaltına alındıktan sonra katledilen ve kaybedilenlerin akıbetinin aydınlatılması amacıyla her hafta eylem yapan Dayîkên Şemîyê (Cumartesi Anneleri), Ramazan ve İlhan Bilir kardeşlerin akıbetlerini sordu. (DİHA)
Evrensel'i Takip Et