8 Nisan 2015 09:23
/
Güncelleme: 14 Nisan 2015 16:26

Partilerin oy pusulasındaki sıralamaları değişti

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere katılma yeterliliği olmasına rağmen 11 parti seçimlerden çekilince siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri de değişti.

Partilerin oy pusulasındaki sıralamaları değişti

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere katılma yeterliliği olmasına rağmen 11 parti seçimlerden çekilince siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri de değişti.

Buna göre daha önce 18. sırada yer alan MHP 10. sıraya, 19 sırada girmesi gereken HDP 11. sıraya, 22. sırada yer alan CHP 13 sırada, 23 sırada yer alan AKP ise 14'ü sırada yer alacak. 

Siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) adaylarını bildirmesinin ardından 7 Haziran seçimlerinde kullanılacak oy pusulasında da büyük değişiklik meydana geldi. Seçimlere katılma yeterliliği bulunan 31 partiden 11'i seçimlere girmeme kararı aldı ve YSK'ya aday listelerini göndermedi. Böylelikle toplam 20 parti 7 Haziran'daki seçimde yarışma hakkı kazandı.

Ancak bu 20 partiden Büyük Birlik Partisi de, Saadet Partisi çatısı altında seçime gireceklerini açıkladı. Böylece, seçimlerde kullanılacak birleşik oy pusulasında yer alacak parti sayısı 19'a düştü. Partilerin oy pusulasındaki yerleri de değişmiş oldu.

Buna göre, pusulanın 1. sırasında Doğru Yol Partisi yer alırken, daha önce 18. sırada yer alan MHP 10. sıraya, 19. sırada yer alan HDP 11. sıraya, 22. sırada yer alan CHP 13. sıraya, 23. sırada yer alan AKP ise 14. sırada yer alacak.

Ayrıca Hür Dava Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Demokratik Gelişim Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Hak ve Adalet Partisi, ÖDP, Genç Parti, İlk Parti, Hak ve Eşitlik Partisi, Türkiye Komünist Partisi de seçimlere katılma yeterliliği olmasına rağmen seçimden çekilen partiler arasında yer aldı. (DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
5 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et