12 Nisan 2015 12:40
/
Güncelleme: 14 Nisan 2015 16:15

Halkevleri mitinginden HDP'ye destek çağrısı

Halkevleri'nin 'Yürü üstüne üstüne' şiarıyla çalışmalarını yürüttüğü miting bugün Ankara'da gerçekleşti. Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımın gerçekleştiği miting, Dikimevi'nde başladı. Buradan “Yaşasın halkın hakları mücadelemiz” sloganlarıyla Kolej Meydanı'na yüründü.

Halkevleri mitinginden HDP'ye destek çağrısı

Halkevleri'nin 'Yürü üstüne üstüne' şiarıyla çalışmalarını yürüttüğü miting Ankara'da gerçekleşti. Türkiye'nin çeşitli illerinden katılımın gerçekleştiği miting, Dikimevi'nde başladı. Buradan “Yaşasın halkın hakları mücadelemiz” sloganlarıyla Kolej Meydanı'na yüründü. 

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy mitingde yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleme kararı aldıklarını hatırlattı. Ersoy, “Dün Ağrı'da yaşananlara hep birlikte tanık olduk. HDP yüzde 10 barajını geçmesin, diktatörlük hayalleri suya düşmesin diye her türlü provokasyonu yapabileceklerini gösterdiler. Halkevciler olarak bizim görevimiz seçim süresince oluşabilecek her türlü AKP provokasyonuna karşı ayakta ve sokakta olmaktır” dedi.  

Kürt halkının Meclis'te temsil edilmesini savunduklarını belirten Ersoy, “HDP Meclis'e girmesin de 'Kürt sorunu yoktur' diyenler mi halkı yönetsin” diye sordu. AKP'nin geriletilmesi için HDP'ye oy verme çağrısında bulunduklarını vurgulayan Ersoy, iktidarın 12 yılda yaptıklarının hesabını sormak için “üstlerine yürüdüklerini” söyledi. 

Mitinge İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan ve TİHV Genel Sekreteri Metin Bakkalcı da destek verdi. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et