17 Nisan 2015 11:36

‘Bu şiddet sona ERSİN!’

3 yıl önce ‘Sağlıkta şiddet’ kurbanı olan Dr, Ersin Arslan ölüm yıl dönümünde meslektaşları tarafından anıldı. Sağlık emekçileri şiddetin kaynağının sağlıkta dönüşüm programı ve AKP politikaları olduğunu ifade etti.

Paylaş

Gaziantep’te 2012 yılında hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doktor Ersin Arslan, adını taşıyan hastanede anıldı.

17 Nisan 2012 tarihinde hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan için şu anda kendi adını taşıyan hastanede ölümünün 3’üncü yıl dönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi. Birçok kentten sağlık çalışanlarının katıldığı anma töreninde Dr. Ersin Arslan için saygı duruşunda bulunuldu.

Anma töreninde konuşan Aile Hekimleri Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, her yıl 17 Nisan’da Ersin Arslan’ı unutturmamak için anacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Geçen 3 yılda ne olduğuna baktığımızda, sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili Meclisten çıkan sağlıkçılarla ilgili torba yasalar, yeni yönetmeliklerle sağlık çalışanlarına özlük hakkı her gün kötüleşirken, sağlık çalışanlarına şiddetle ilgili her hangi bir yasal düzenleme çıkmamasını kınıyoruz.”(Gaziantep/DHA)


‘ŞİDDETİN KAYNAĞI SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI’

Doktor Ersin Aslan’ın görevi başında hasta yakını tarafından öldürülmesinin 3. yıl dönümünde Ankaralı sağlık çalışanları kendilerine uygulanan şiddete dikkat çekti. “Sağlık alanında yaşanan şiddetin sıradanlaşmasına, hayatımızın bir parçası haline gelmesine izin vermeyeceğiz” diyen sağlık emekçileri Dr. Ersin Aslan’ın da, intihar eden Dr. Melike Erdem’in de katilinin sağlıkta dönüşüm programı ve AKP’nin sağlık politikaları olduğunu belirtti.

Ankara Numune Hastanesi önünde bir araya gelen Ankara Tabip Odası (ATO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube, Türk Dişhekimleri Birliği, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Türk Hemşireler Derneği üyeleri Sağlık Bakanlığı önüne yürüyerek buraya siyah çelenk bıraktı. Emekçiler adına açıklamayı yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Çetin Atasoy, Sağlık Bakanlığına her ay bine yakın her gün de 30’dan fazla sağlıkta şiddet olgusu bildirildiğini kaydederek, “Sağlıkta dönüşüm politikalarıyla nitelikli hizmet verilemez olmuş, sağlıkçılara şiddet daha da artmıştır” dedi.
SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden de, “Bu şiddetin kaynağı sağlıkta dönüşüm programı; 14 kalemde alınan katkı katılım payları; hastayı müşteri, sağlıkçının onun hizmetkarı olarak ortaya koyan algılanması, acil hizmetlerin bile paralı hale getirilmesidir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dershane gitti, masrafı kaldı

SONRAKİ HABER

Bodrum’da köylülerin RES nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa