19 Nisan 2015 13:44

HDP'nin seçim bürolarının önündeki bayrakları yaktılar

İstanbul'da, HDP'nin Güngören ve Kadıköy'de bulunan seçim bürolarının önüne asılan parti bayrakları, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından sökülüp, ateşe verildi.

HDP'nin seçim bürolarının önündeki bayrakları yaktılar

İstanbul'da, HDP'nin Güngören ve Kadıköy'de bulunan seçim bürolarının önüne asılan parti bayrakları, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından sökülüp, ateşe verildi. 

Partinin Genel Merkezi'ne dönük dahi silahlı saldırıda bulunulan HDP'ye dönük saldırılar, yerellerde de artmaya başladı. Partinin İstanbul Göngören-Merter ve Kadıköy'de bulunan seçim bürolarının önüne asılan parti bayrakları, dün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından sökülüp, yakıldı. 

Saldırılarla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenilirken, HDP Güngören İlçe Eşbaşkanı Ethem Akbaş, saldırganların söktükleri büyük boyutlardaki bayrakları da yanlarında götürdüğünü söyledi. 

Benzer bir saldırıya geçtiğimiz hafta da maruz kaldıklarını aktaran Akbaş, "Partilerden sorumlu polislerle daha önce görüştük, dikkatli olunması konusunda uyardık. Saldırının büyüğü, küçüğü yok" diyerek, olaya tepki gösterdi. 

Kadıköy'de bulunan seçim bürosu önüne asılan HDP bayraklarının da yine ırkçı bir gurup tarafından söküldüğü öğrenildi. (DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et