30 Nisan 2015 14:41

Pertek’te işten atılan işçiler 1 Mayıs’ı kutladı

Pertek Belediyesi’nde AKP’li yönetimin iş başına gelmesinden sonra işten atılan belediye işçilerinin işe geri dönmek için başlattığı eylem 25. günü geride bıraktı. Direnişi sürdüren işçiler akşam saatlerinde 1 Mayıs’ı kutladı.

Paylaş

Pertek Belediyesi’nde AKP’li yönetimin iş başına gelmesinden sonra işten atılan belediye işçilerinin işe geri dönmek için başlattığı eylem 25. günü geride bıraktı. Direnişi sürdüren işçiler akşam saatlerinde 1 Mayıs’ı kutladı. Postane önünde toplanarak Belediye binasına yürüyen işçiler, işe geri dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

"Güzel günler gelmez bize, biz güzel günlere yürümedikçe" pankartının arkasında işçiler adına bir açıklama yapan Abidin Çelikel, asgari ücretin 2015 Nisan ayı itibariyle 949 lira olduğunu belirterek, “Türkiye’de 6 milyon işsiz var. Son 1 yılda 1886 işçi iş cinayetlerinde can verdi” dedi. Soma, Ermenek ve Torunlar’daki işçi katliamlarını hatırlatan Çelikel, 350 bin işçinin iş kazası geçirdiğini ve işçilerin bu yıl 1 Mayıs’a ağır kölelik koşullarında girdiğini dile getirdi. Çelikel, “Her gün emeğimizden ve ekmeğimizden çalanlara karşı, yolsuzluk, baskı ve sömürü düzeninin güçlenmesine fırsat vermemek için, güvenceli iş, insanca yaşanacak ücret ve çalışma talepleriyle 1 Mayıs’ta da alanlarda olacağız. 1 Mayıs’ta birlik ve mücadeleyi büyütelim” dedi. İşçiler Pertek halkına yarın Dersim’de yapılacak 1 Mayıs kutlamasına katılmaları ve dayanışmayı büyütmeleri çağrısı yaptı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversitede gazeteye sansür, protestoya yasak

SONRAKİ HABER

CHP'li aday: Barış için HDP'nin barajı geçmesini isteriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa