04 Mayıs 2015 10:32

Van Emek Gençliği'nden 6 Mayıs çağrısı

Van'da Emek Gençliği, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 43. yıl dönümü olan 6 Mayıs’ta alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Paylaş

Van'da Emek Gençliği, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 43. yıl dönümü olan 6 Mayıs’ta alanlara çıkma çağrısı yaptı.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 43. yıl dönümünde Van Emek Gençliği tarafından anma etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında Emek Partisi (EMEP) Van İl Örgütü binası önünde bir araya gelecek olan Emek Gençliği ’Biji Şoreş Ü Sosyalizm’ şiarıyla buradan Feqiye Teyran Parkına kadar bir yürüyüş düzenleyecek. Yapılacak etkinliğe ilişkin parti binasında yapılan basın açıklamasını okuyan Van Emek Gençliği İl Yöneticisi Özge Özdemir, yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

'HALKLARIN KARDEŞLİĞİ İÇİN MÜCADELE ETTİLER'

Bağımsızlık demokrasi ve sosyalizm için 6 Mayıs’ta alanlara çıkacaklarını belirten Özdemir, “1972’nin 6 Mayıs’ında 3 devrimci genç; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildi. Bu üç fidanTürk ve Kürt halklarının kardeşliği için, tam bağımsız ve demokratik bir ülke için,  insanın insanı sömürmediği bir dünya için, sosyalizm için mücadele etmişlerdi. Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, onlardan aldığı mirası 43 yıldır her 6 Mayıs’ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin’le karşılaştılar. 43 yıldır pek çok hükümet iktidara geldi, geçti. Ancak Denizlerin uğruna mücadele ettiği şeyler değişmedi. O günden bugüne ülkemizdeki NATO üsleri, füze kalkanları hala olduğu yerde duruyor. Emperyalizmin işbirlikçiliği AKP ile en ileriden sürüyor. Halklar, emperyalist barbarlığın gölgesinde katlediliyor. En büyük desteği Türkiye’den aldığı ayan beyan ortada olan IŞİD, El Nusra gibi çeteler Ortadoğu halklarına kan kusturuyor” dedi.

43 YILDA NE DEĞİŞTİ?

'Üç fidan’ın asılmasının üzerinden tam 43 yıl geçtiğini hatırlatan Özdemir, kapitalist sömürü düzeninin değişmediğini vurguladı. Özdemir, “Her gün yeni bir iş cinayetinin yaşandığı; taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı biçimiyle sömürü katlanarak sürüyor. İşte Denizler tam da buna karşı koymuşlardı. İdam sehpalarında: “Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın Marksizm-Leninizmin yüce ideolojisi” diye bunun için haykırmışlardı. Kendi kaderlerini işçi sınıfının kurtuluşuyla birleştirmiş ve sosyalizme bağlanmışlardı. Bugün bize düşen de; Denizlerin mücadele mirasının aydınlığında, kendi özgür geleceğimizi kendi ellerimizle yaratmak, baskı ve sömürünün karşısında mücadele etmektir. 6 Mayıs 43 yıldır bir yas günü değil bir mücadele günü olarak takvimlerde yer etmiştir” ifadelerini kullandı.

'SOSYALİZM İÇİN YÜRÜYÜŞE ÇAĞIRIYORUZ'

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 43. yıl dönümü olan 6 Mayıs’ta alanlara çıkacaklarını duyuran Özdemir, “Emperyalizm ve işbirlikçilerinin ve halk düşmanlarının karşısında terör estirenler karşısında Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın hemen her yerinde barış ve kardeşliği haykırmak için;Son olarak yasalaşan 'İç Güvenlik' paketiyle birlikte her gün artan devlet terörü, baskı ve şiddet uygulamalarına karşı demokratik bir ülke için;Parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilinde eğitim için; Kadına şiddete ve kadın cinayetlerine; cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürünün karşısında eşitlik ve özgürlük için; İnsanın insanı sömürmediği, demokratik ve gerçekten laik bir sistemde yaşayabileceğimiz, gerçek bir özgürlüğü kendi ellerimizle kuracağımız tek toplumsal sistem olan sosyalizm için; Okullarımızda, işyerlerimizde, sokaklarımızda, alanlarda birleşelim. Tüm Van gençliğini bağımsızlık ve sosyalizm için yürüyüşe çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan 68 kuşağı önderlerinden, Denizlerin yoldaşı, gazetemizin yazarı Mustafa Yalçıner’in de katılımıyla 9 Mayıs Cumartesi günü Feqiye Teyran Parkı’nda belgesel gösterimi ve 10 Mayıs Pazar günü de Edremit’te de gençlik pikniği düzenleneceği belirtildi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Memur Sen hükümet sözcülüğüne soyununca sendikalar salonu terk etti

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın korumaları, DİHA'nın bürosundan yaptığı çekimi de engelledi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa