Mahallede HDP bayrağı asanlara ülkücü saldırı
Erzurum’da Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Yenişehir Harput Mahallesi’nde (Telsizler) HDP bayrakları asan mahalleliye ülkücüler 2 kez taşlı, sopalı ve satırlı saldırı düzenledi. Saldırı sonucu üç kişi yaralandı 12 kişi gözaltına alındı.
Erzurum’da Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Yenişehir Harput Mahallesi’nde (Telsizler) HDP’nin bayraklarını evlerine ve mahalleye asan yurttaşlara ülkücüler tarafından taşlı, sopalı ve satırlarla saldırı oldu.
Gece saat 1.30 sıralarında başlayan olaylarda ülkücüler özel araçlarıyla mahalleye gelerek ve tekrar sloganlar atarak evlere saldırıda bulundu. Çok ayıda çevik kuvvet ve özel harekât timlerinin sevk edildiği mahallede basının görüntü alınmasına izin verilmedi.
Bu arada ülkücü grup polis barikatlarını geçerek ikinci defa mahalledeki evlere saldırdı. İkinci defa çıkan olaylarda çok sayıda evin camları kırıldı.
Polis saldırıya uğrayan HDP’lileri gözaltına alırken ve mahalleye saldıran ülkücü guruba ‘yapmayın, etmeyin ‘ diyerek uzaklaştırmaya çalıştı. (Erzurum/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et