12 Mayıs 2015 09:27

HDP'li aday işçinin 'kaynak' sorusunu yanıtladı: Çok kazanandan çok vergi alacağız

HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Güner Kizir, işçi ve emekçilerle buluşmaya devam ediyor. Güner Kizir, İzmit Bekirdere mevkiinde sabah vardiyasına yetişmek için servis bekleyen işçilerle buluştu, HDP'ye oy istedi.

HDP'li aday işçinin 'kaynak' sorusunu yanıtladı: Çok kazanandan çok vergi alacağız

HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Güner Kizir, işçi ve emekçilerle buluşmaya devam ediyor. Güner Kizir, İzmit Bekirdere mevkiinde sabah vardiyasına yetişmek için servis bekleyen işçilerle buluştu, HDP'ye oy istedi. Servislerini bekleyen işçilerle kısa sohbet fırsatı da bulan Kizir'e işçilerin tepkileri ise olumluydu. İlk iş olarak taşeron sistemi ortadan kaldırmak ve asgari ücreti 1.800 TL'ye çıkarmak için mücadele edeceklerini belirten Kizir, bu mücadelenin bütün halk kesimleriyle birlikte yürütülmesinin önemine değinerek işçi ve emekçileri onların yanında olan partiye destek vermeye çağırdı.

Bir emekçinin sohbet esnasında, “Diyorsunuz ki 'asgari ücreti 1.800TL yapacağız', bunu nasıl yapacaksınız, ben çok inanmıyorum, hangi olanaklarla bu gerçekleşecek?” sorusuna cevap veren Kizir, işçilerin ve emekçilerin yaşanabilir bir düzeyde asgari ücret almaları için mücadele ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu çok kolay. Az kazanandan az, çok kazanandan çok alacağız. Vergileri düzenleyeceğiz, Barışı sağlayarak asgari harcamaları azaltmış olacağız, oraya giden kaynağı işçiye ve emekçiye aktaracağız. Onlar Ak Saraylarda yaşarken, bizler kuru ekmek-soğana muhtaç olmayacağız. İşçilerimizin daha iyi bir yaşam sürmeleri için mücadele edeceğiz, çünkü biz işçilerin ve emekçilerin partisiyiz.” (Kocaeli/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et