06 Ağustos 2011 10:53

İSG’de TİS süreci işçilerle başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında bulunan İSG Yer Hizmetleri AŞ şirketinde iki yıl süren mücadelenin ardından Hava-İş Sendikası toplusözleşme görüşmelerinde ilk oturumu gerçekleştirdi. 750 işçiyi ilgilendiren toplusözleşmenin ilk oturumunda 17 madde üzerinde anlaşma sağlandı.Hava-İş adına g&o

İSG’de TİS süreci işçilerle başladı
Paylaş
Özgün Akgün

Hava-İş adına görüşmeye Genel Başkan Atilay Ayçin, Genel Sekreter Mustafa Yağcı, Şube Başkanı Sezgin Uzun ve yaklaşık 100 İSG çalışanı katılırken, İSG adına da İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Hakan Aslan ve şirket avukatları katıldı.

Toplusözleşmenin ikinci oturumu 17 Ağustos’ta yapılacak. Görüşmenin hemen ardından sendika temsilcilik odası da açılacak.

Toplusözleşme görüşmesinin ardında gazetemize açıklama yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atila Ayçin, “Bugüne kadar sadece patronun belirlediği kurallarla çalışma yaşamı devam ediyordu bu görüşmeyle kural ve ilkeleri birlikte belirleyerek çalışma barışını sürdüreceğiz” dedi.

İŞÇİLER DE GÖRÜŞMEYE KATILIYOR

TİS görüşmesinde en önemli maddelerinin işten atılan işçilerin işe geri iadesi olduğunu belirten Ayçin, İSG işçilerinin en temel insan hakkı olan sendika hakkını kullandıkları için cezalandırıldıklarını, işten atıldıklarını belirterek, “Bu nedenle sözleşme görüşmemizin ilkesel maddesi işçilerin işe iadesi maddesinde anlaşma sağlamaktır” dedi.

Ayçin, atılan işçilerin iadesi sağlandıktan sonra sözleşme maddeleri de karşılıklı barış içinde imzalayabileceklerini dile getirdi.

Hava-İş Sendikası’nın geleneklerine uygun olarak yapılan görüşmeleri işçilerin önünde yaptıklarını belirten Ayçin, mücadeleyi nasıl işçilerle birlikte yapıyorlarsa, sözleşmeyi de onlarla birlikte imzalayacaklarını söyledi.  

ÖNCE İNSANCA ÇALIŞMA KOŞULLARI

Zorlu bir süreci tamamlayarak bugüne geldileri söyleyen İSG işçisi Murat Tanrıverdi ise bunu unutmayarak mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti. Toplusözleşme de ücret maddelerinden, sosyal hak maddelerinde de öncelikli insanca çalışma koşullarını talep ettiklerini belirten Tanrıverdi, “Sendikalaşma mücadelesi verdiğimiz günden bu yana her seferinde patron yanlısı  olanlar işçiler içinde umutsuzluk yaratmak istediler. Önce işten atarak sendikalaşma mücadelesinden bir şey çıkmaz dediler, işe iade davalarınıdan bir sonuç çıkmaz denildi ama işçiler olarak mücadele edildi ve kazanıldı. Yetkiyi aldık sözleşme görüşmesine başlandı, hala bir şey çıkmaz gibi umutsuzlukları yaymaya çalışıyorlar ama biz işçiler sendikamızla birlikte bugün TIS görüşmesine katıldık bu görüşmelerde öncelikle insanca çalışabileceğimiz bir ortamın yaratılmasını istiyoruz. Onlarca arkadışımız aşırı çalışmaktan dolayı bel fıtığı olan, diz kayması olan arkadaşlarımız var. Bundan sonra bunların olmayacağı bir ortam olmasını istiyoruz” diye konuştu.

ÜYE OLMAYA BAŞLADILAR

‘Sendika toplu sözleşmeyi imzalıyor’ diye daha istekli çalıştıklarını söyleyen Aysun Kamacı, iki yıl süren mücadelenin kazanımla sonuçlanmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

“Bizim esas istediğimiz birlikte bu mücadeleyi verdiğimiz ve atılan işçi arkadaşlarımızın işe geri dönerek bizimle birlikte çalışmaya devam etmesidir” diyen Canbe Ergün ise üye olmayan arkadaşlarının da toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasının ardınan üye olmaya başladıklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşkenceye yüzde yüz tolerans!

SONRAKİ HABER

Fethiye'de bir dayanışma durağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa