21 Mayıs 2015 14:12

HDP adayları Adana’da iddialı bir seçim çalışması yürütüyorlar. Adaylar Adana’nın bir çok bölgesini gezerek HDP’ye neden oy vermek gerektiğini anlatıyor. HDP adayları Arap Nusayrilerin yoğun yaşadığı Seyhan İlçesi’nin Akkapı Mahallesinde ve Çukurova İlçesi’nin Yüzüncü Yıl Mahallesinde halkla bir araya geldi.  

HDP geçtiğimiz seçimlerde daha az oy aldığı yerlerden biri olan Çukurova ilçesinde seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çukurova’da adım atmadık cadde bırakmayan HDP adayları halk toplantıları ile çalışmalarını sürdürüyor. HDP Adana Milletvekili Adayları Rıdvan Turan ve Tugay Bek dün Çukurova’da bulunan Yüzüncü Yıl. Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.  

Sokak lambaları altında gerçekleşen toplantıda AKP ile koalisyon iddialarını değerlendiren Turan, Cumhuriyet gazetesindeki haberin tahrif edilerek yayıldığını belirterek “Eş Genel Başkanımız mitingde AKP ile ne koalisyon ne de dışarıdan destek gibi bir şeyin olamayacağını söyledi. Böyle bir algı yaratılmaya çalışıyor.” dedi. Neden 1800 lira asgari ücret sorusuna cevap veren Turan, 1800 liranın DİSK’in verilerine göre akademisyenler tarafından belirlendiğini kendi iktidarlarında asgari ücretin kural olmayacağını, ücretlerin toplu iş sözleşmesi ile belirleneceğini, ifade etti. 

Daha sonra Akkapı Mahallesinde çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan HDP Adana Milletvekili Adayı Rıdvan Turan, Kobanê’de halkın dil, din, mezhep ayrımı yapmadan verdiği savaşla IŞİD’i durdururken Türkiye’de IŞİD’i besleyen AKP’yi durduramayacak mıyız?” diye sordu.  Suriye’de YPG saflarında Türkiyeli devrimcilerin savaştığını söyleyen Turan, “Orada savaşanların birçoğu alevi çocuğudur. YPG bu canilere karşı savaşırken Türkler Kürtler, Araplar, Süryaniler, Nusayriler YPG’nin yanında yer aldı. Bu kesimleri IŞİD belasından koruyan YPG’dir. Biz Türkiye’de AKP’yi durdurduğumuzda IŞİD’e giden destek de duracak” dedi.

IŞİD’in Kobanê’de durdurulmadığı takdirde bugün hedefinin Hatay olacağına dikkat çeken Turan, Kobanê’ye gittiğinde oradakilerin kendilerine Türkçe konuşan IŞİD’lilerin telsizden kendilerine sonraki hedeflerinin Hatay olduğunu söylediğini aktardı.  

HDP adayı Tugay Bek de, HDP olarak sınırda olduklarını belirterek “Belki bir oy bizi yüzde 10’un üstüne taşıyacak” dedi. (Adana/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et