22 Mayıs 2015 14:23
/
Güncelleme: 23 Mayıs 2015 11:34

HDP Adana Milletvekili Adayı ve Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Mersin ve Adana’da HDP binalarına yapılan eş zamanlı saldırının eşkalinin belirlendiğine dair habere basın toplantısı yaparak açıklık getirdi. Patlamanın olduğu günden beri defalarca talep etmelerine rağmen tüm kamera kayıtlarının kendilerine verilmediğini, olayın tarafı olmalarına rağmen gelişmeleri haberlerden takip ettiklerini ifade eden Beştaş, haberlerle paralel olarak Başbakan Davutoğlu’na yaptırılan “DHKP-C” açıklamasını inandırıcı bulmadıklarını belirterek  “Bu açıklama adresi yanlış göstermektir. Kendi iddialarına göre adı geçen şahıs Suriye’de IŞİD kamplarına giden biridir. Neden IŞİD değil de DHKP-C?” dedi.

IŞİD İHTİMALİ DAHA YÜKSEK
“Kendileri fail olarak gördükleri ya Kürtlerdir ya da solculardır” diyen Beştaş,  Adana’nın IŞİD’in köprü olarak kullandığı bir il olması, Adana’da örgütlenmesi yüzlerce TIR’ın silahın sevk edildiği bir il olması IŞİD’i işaret etmektedir. IŞİD bile olsa bu devletten bağımsız değildir. Hükümet’in IŞİD ile bağlantısı dava dosyalarında ortaya çıkmıştır. IŞİD’e gönderdikleri silahlardan kendilerinin gıda yardımı olarak ifade ettikleri TIR’larda silah olduğu belgelenmiştir” dedi.

SORUŞTURMAYI ADANA YÜRÜTMÜYOR
Kendilerine yalnızca sözlü olarak bombanın parça tesirli bomba olduğu yönünde bilgi verildiğini ifade eden Beştaş, “görüntüleri istediğimizde  ‘henüz dökümünü yapamadık, merak etmeyin araştırıyoruz’ gibi gayrı resmi ve soruşturma usulüyle bağdaşmayacak bir yaklaşım sergiliyorlar. Teşhis için arkadaşlarımız gitti. Onun tutanaklarını bile vermediler. Emniyetten aldığımız randevular iptal edildi” diyerek Adana’nın değil Ankara’nın bu soruşturmayı yürüttüğünü ifade etti. Ortaya atılan iddialara inanmadıklarını ifade eden Beştaş, adı geçen Savaş Yıldız’ın 2007’de beraat ettiğini belirterek “Velev ki doğru olsun. Bu işi o fail tek başına yapamaz. Bunun arkasındaki güçlerdir önemli olan. Temel yaklaşımları bu olayı faili meçhul bırakmaktır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et