28 Mayıs 2015 09:53

Siirt'te miting ablukası

Siirt'te Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı miting öncesi kent 'güvenlik önlemleri' adı altında ablukaya alınırken, görüntü çeken DİHA Muhabiri Engin Eren, polislerin şiddetine maruz kaldı.

Siirt'te miting ablukası

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Siirt'e katılacağı miting öncesi tüm cadde ve sokaklara polisler konumlandırılırken, merkezi caddeler ise, bariyerlerle trafiğe kapatıldı. Kent "güvenlik önlemleri" adı altında ablukaya alınırken, polisiye önlemleri görüntülemek isteyen DİHA Muhabiri Engin Eren, polislerin hem şiddetine hem de engelline maruz kaldı. Gazeteci Eren, polisler tarafından gözaltına alınmakla tehdit edildi. 

Mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı ise, polisler tarafından dolduruldu. (DİHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Milyonlar ‘fitre’lik, iftar sofraları boş

Erdoğan-Şimşek programıyla ücretleri açlık sınırının altına inen asgari ücretli işçiler ve emekliler, ramazan ayının ilk iftarını boş sofralarda karşılıyor: “Kırmızı eti zaten görmüyorduk, bu sene orucu açacak zeytin bile alamıyoruz…” Diyanet İşleri Başkanlığı da ‘Asgari ücretliler ve emeklilere fitre verilebilir’ fetvası yayımlamıştı.

İftar sofrasına 1 yılda gelen zam: Yüzde 45

Dört sene içinde güllaça gelen zam: Yüzde 1100

Pideye 2 yılda gelen zam: Yüzde 150

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et